torstai 9. huhtikuuta 2015

Nyt treenataan...

BH-kokeeseen! Kyllä vain. Päätin että menemme Taigan kanssa kerhon omaan BH-kokeeseen 22.5. Onhan tässä vielä aika treenata ja se aika me tottakai käytetään hyväksi. Eilen treenattiin taas hieman vieraassa paikassa ja Taiga oli aluksi huono, pää pyöri niinku pöllöllä mutta loppua kohden se alkoi keskittyä ja olikin ihan huippu hyvä!
 
Otettiin seuraamiskaavio kahteen kertaan, ilman remmiä ja remmin kans. Molemmilla kerroilla Taiga seuras koko kaavion tosi kivasti paitsi täyskäännöksissä se vähän tuuppaa lähteen liian kauas. Taiga siis täyskäännöksissä kiertää mun takaa. Käännökset sekä oikealle että vasemmalle on tosi hyvällä mallilla. Myös juoksu ja hidas kävely seuraamisen yhteydessä on ymmärretty hyvin. Jäävät, varsinkin istuminen on tosi hyvä. Maahan menossa tarvitaan joskus, kuitenkin aika harvoin kaksoiskäsky. Muuten sekin menee hyvin. 
Luoksetulo maahanmenon jälkeen siis alettiin rakentaa aikalailla alusta. Eli aina kun käsken koiran tänne muutaman askeleen jälkeen ns. "vapautan" koiran ja se saa juosta suoraan patukkaan. Pikkuhiljaa alan lisäämään matkaa minkä koira saa juosta ennen vapautusta ja sitte lopuksi se saa tulla ihan oikealle paikalle ja siitä vielä sivulle ennen palkaa. Tarkoituksena ois siis saaha vauhtia luoksetuloon lisää.  Paikka makuuta treenattiin samalla kun Ilona treenasi ja sekin onnistuu.

Liikenne osuus onkin sitten asia ihan erikseen. Eniten pelottaa toisen koiran vastaantuleminen. Taigahan tällä hetkellä pelkää vieraita koiria ja vieraita ihmisiä varsinkin miehiä. Siihen onkin sitten ihan omat selitykset mutta ei siitä sen enempää. Joten toisen koiran tullessa vastaan / liian lähelle tai jonkun vieraan ihmisen tullessa lähelle Taiga alkaa huutamaan varsinkin jos se ei ole käskyn alaisena silloin. Ehkä kokeessa seurautan sitä jotta sen mielenkiinto pysyy jossain muualla. Muut liikenne osuuden "liikeet" ei niinkään pelota. Vähän ku käydään kävelyillä tuolla kylillä ja kaupungeilla niin eiköhän se hyvin mene. Uskon kyllä koiraan että se tuohon pystyy tai uskon siihen että me yhdessä siihen pystytään!

6 kommenttia:

 1. Kyllä te sen läpi pääsette ;) Meistä en menis takuuseen, ainakaan kaupunkiosassa...

  VastaaPoista
 2. Te kyl läpäsette sen leikiten tolla menolla! ;)

  VastaaPoista
 3. <3!
  ja todellaki te läpi pääsette leikiten, mutta joku päivä tuun kyllä kuvaan!! :-)
  -sohviii

  VastaaPoista