keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Hakuviikonloppu

Taas kyllä ihan huippu viikonloppu takana! Niinkuin viime postauksessa mainitsinkin oltiin tämä viikonloppu kerhon järjestämällä hakuviikonloppuleirillä. Aluksi oli tarkoitus että mennään jo perjantai-iltana mökille yöksi, mutta sitte suunnitelmat muuttukin sen verran että mentiinkin vasta Lauantai aamuna mökille. Lähdettiin siis hieman vajaa 9 mökille päin ja napattiin Janette&Ilona mukaan. Taiga ei sittenkään lähtenyt ollenkaan matkaan. Perille kun saavuttiin syötiin siellä aamupala ja lähdettiin mettään.

Porukka oli siis jaettu kahteen ryhmään ja treenialueita oli siis kaksi. Meidän ryhmässä oli; Appenzellinpaimenkoira Pera, Sileäkarvainen collie Jukka (Jukka-poika), Malinois Roosa, Saksanpaimenkoira Pippa, Labradorinnoutaja Ilona, Dobermanni Noita ja Amerikanstaffordshirenterrieri (tutummin kuitenki amstaffi) Myy. 
Varmaan arvaatteki mun lempparit?;)

Kaikkien treenit meni kyllä ihan superhyvin. Aluksi hieman arka malinuaa tyttö reipastui todella nopeaa ja juoksi innoissaan maalimiehiltä ruokaa hakemaan. Ilona kyllä oli kans ihan huippu. Juoksi jo melko kauaskin maalimiehille. Jukka oli myös käsittääkseni ekaa kertaa pk-haku mettässä ja haki suorapalkalla ukkoja. Noita teki haukkuilmaisuilla niinkuin myös Pera. Myy sitten näyttikin mallia rullailmaisusta. Pippa teki rentoa ja hauskaa suorapalkkaa. 

Kun hakumetsästä selviydyttiin käytiin mökillä syömässä ja tehtiin vielä esineruutua. Esineruudussa kaikki oli kans tosi hyviä koiria muut paisti meijjän pippa.. Noo laitetaan sen piikkiin että sillä oli tassut kipiänä. Mälikkä innostu patukasta kyllä niin paljo että tultiin äitin kans siihen tulokseen että noilla maleilla on sisäänrakennettu patukkamoottori joka syttyy nopeasti patukan tultaessa esiin. Ilona tajus homman heti, samoin myös Jukka. Muut sitten olivat ennenkin esineruutua tehneet. 
Myös yksi valkoinenpaimenkoira Tyyne kävi esineruudussa ja ilmeisesti oli sitä ennenkin tehnyt ja edelleenkin hienosti sitä teki!
En ymmärrä mitä blogger tekee kuvien laadulle?! ne on oikeesti hyvä laatusia koneella mutta heti bloggeriin siirrettyä ihan mössöä...
Muut lähtivät yöksi kotiin mutta minä, äiti, Janette, Heli ja Jossu oltiin mökillä yö. Illan päälle piti vielä hetki tottistaa. Pippa teki vain hetsitreeniä joka meni kylläkin ihan penkin alle. Ei sitä kiinnostanu yhtää.. Ilona teki kapulan pitoa ja noutoa. Perusasentoa ja seuraamista sekä vauhtiluoksetulon. Sonttu teki seuraamista ja vähän kaikenlaista. Noita otti edestä sivulletuloja. 
Minä taas harjottelin kääntymisiä ilman koiraa. Toivottavasti osaan tehä sellaisia käännöksiä mitä harjoittelin niin myös sen koiran kanssa..

Yöunia ei hirveästi tullut nukuttua mutta aamulla kuitenkin reippaasti ylös ja kymmeneksi metsään. Alue oli onneksi valmiiksi merkitty ei muutakun tallattu ja ensimmäinen koira töihin. Myy ei ollut paikalla mutta sen sijaan meillä oli austraalianpaimenkoira Rokka treenaamassa. Pippa teki sekametsän ja sillä oli super hauskaa! Malinuaan kans leikittiin ja Noita teki vain ilmasuja. Muut taisivatkin tehdä suorapalkalla. Mutta kaikilla meni kyllä tosi hyvin!

Mettän jälkeen syötiin ja halukkaat tekivät vielä tottista. Äiti seikkailikin koko yön Siikajoki-Raahe-Ruukki-Kiiminki-Siikajoki väliä mutta ei siitä sen enempää.. Niinkun se Ruukissa kävi otti se myös Taigan mulle mukaan. Taiga teki henkilöryhmää ja ilmottautumista. Väistää se edelleen niitä miehiä. Ja huutaa. Mutta muuten ihan jees. 

8 kommenttia:

 1. Iha helkutin upeita kuvia oikeesti!!!

  VastaaPoista
 2. Mää sanoisin samaa, että todella upeita kuvia! Varsinkin noi kaksi ensimmäistä on tosi hienoja! :)

  VastaaPoista
 3. Mikä on suorapalkka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suorapalkka haussa meinaa sitä, että koira palkataan heti kun se tulee maamimiehelle, eikä sen tarvitse tehdä ilmaisua. eli tuoda rullaa ohjaajalle, tai alkaa haukkumaan.

   Poista