maanantai 25. toukokuuta 2015

Kestän kyllä, periks en tuu antamaan

Nyt on kisakesä meidänkin osalta korkattu. Osa varmaan onkin Instagramin puolelta lukenut meidän BH:sta. Joo, se ei mennyt ihan niinkuin olisi pitänyt. Tuomari oli todella tiukka tai ainakin tiukalla päällä ja kisakirjaan pamahti tulokseksi PAKK0. Tottelevaisuudesta ei siis päästy läpi, joka kyllä harmittaa koska koira teki hyvin. 
Kytkettynä seuraaminen: Tyydyttävä
Taiga alotti tosi hyvin mutta loppua kohden ilman kehuja ja palkkaa väsähti ja välillä kadotti kontaktia mutta piti paikan kuitenkin ihan hyvin. Henkilöryhmässä tuomarin mukaan hieman pälyili ja annoin sille lisäkäskyn kun alkoi tuntumaan ettei ollenkaan enää seuraa. Arvostelussa sanottiin että käännökset oli tiivitä, täyskännökset hyviä mutta voisin kuulema tehdä ne jyrkemmin.
Vapaan seuraaminen: Hyvä
Aikalailla samanlaista kun äskönen. Ensimmäisellä suoralla vähän loittoni yhdessä kohtaa mutta korjas kuitenki. Loppua kohden koira alkoi olla jo tosi väsyny enkä kyllä sitä "seuraamista" enää edes seuraamiseksi voi sanoa.
Istuminen: Hyvä
Istu hyvin. Ois voinu olla hieman tarkkaavaisempi mutta muuten hyvä.
Maahanmeno&Luoksetulo: Tyydyttävä
Meni maahan hitaasti, mutta meni kuitenkin. Pysy hyvin maassa ja tuli laukalla tykö. Tuli suoraan sivulle joten rokotti sitte tuon verran.
Paikallaolo: Puutteellinen
Jäi haisteleen maata ja kohta nousi ylös. Pikkuhiljaa lähti hiipimään ja jossain vaiheessa oli sitte jo liikaa kävelly ja tuomari käski kytkeä paikallaolevan koiran. 

Tuloksena siis tottelevaisuusosuus Hylätty eikä siis päästy ollenkaan liikenteeseen. 
Uutta koetta jo kateltiin, vielä paikkamakuuta treenataan ja toivotaan että enskerralla se 1 saatas.

Noo, eilen sain idean lähteä Taigan kanssa kerhon omaan TOKO kokeeseen. No enhän edes tiennyt että osaako koira liikkeitä mitä alokasluokassa on. Tai oikeastaan en edes tiennyt mitä liikkeitä aloluokassa on. Luin kerran liikkeet ohjeineen läpi ja lähdin kokeilemaan. Seuratahan Taiga osaa joten sitä ei treenattu. Seisomista ollaan viimeksi treenattu joskus kolme vuotta sitten. Ehkä. No kyllähän koira sen osasi ja hienosti seisoi liikkeestä. Maahanmeno on jostain syystä Taigalle vähän sellanen vastenmielinen. Välillä se menee nopeasti ja hyvin, kun taas välillä jää istumaan. Kokeessa vähän jännitti että meneeköhän se maahan.
Toko hyppyä me ei myöskään olla hirvittävästi otettu, mutta sekin meni hyvin kotona. Kokeeseen kuitenkin lähdin odottavaisin mielin, kunhan edes tulos saataisiin!

1. Luoksepäästävyys 10. Taiga istu rauhallisesti vieressä vaikka ite tätä kyllä jännitin ja paljon!
2. Paikalla makaaminen 6. Taiga meni maahan, mutta melkein heti kuulemma nousi istumaan. Hetken päästä korjasi ja meni takaisin maahan omatoimisesti mutta istuminen silti rokotti.
3. Seuraaminen kytkettynä 9. Omaan silmään ei kyllä parhaimmillaan ollut mutta tuomarin mielestä kai ihan hyväkin.
4. Seuraaminen taluttimetta 9. Tämä oli ehkä itsenikin mielestä hitusen parempi.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0. Se oli kuulemma menossa maahan mutta jäikin sitten istumisen ja maahan menon välimaastoon.
6. Luoksetulo 8. Ravas ja tuli suoraan sivulle mutta kuitenkin hyvin.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8. En oo ihan varma mutta astukoha vielä askeleen käskyn jälkeen ja istu sivulle ilman käskyä.
8. Estehyppy 5. Hyppäs hyvin yli, mutta seiso käskyn kuultuaan menikin liikkurin vieressä olevan pöydän alle haistelemaan laatikossa olevia tavaroita. Liikkuriakin nauratti se:D
9. Kokonaisvaikutus 9. Iloisesti ja reippaasti kuulema tekee töitä. 

Yhteensä siis 141 ja ALO2. Sijoituksena 6/8, että ei huono ollenkaan kun ensimmäinen TOKO koe ikinä. Haluaisin yrittää Taigan kans TK1 ennen sääntömuutosta koska uusia ALO liikkeitä en Taigalle kyllä opeta vaikka ei noissa kyllä mitään erityisesti opetusta tarvitsevaa liikettä olekkaan.
Nyt oonki koekalenteria katellu tosi paljon ja kesälle ois tulossa sen verta kokeita että se TK1 on mahdollinen ja muutaman kerran on mahdollisuus möhlätäkkin;) 
ps. Pippa postaus tulossa iiihan kohta!4 kommenttia: