keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kisakuulumisia

Kisakuulumisa En ole täällä blogin puolella sanonut meidän toisesta TOKO kokeesta joka käytiin siis Oulussa 30.5 eli päättäripäivänä. Taiga oli koko kokeen tosi ilosella päällä ja suoritti hyvin.
Tuomarina oli Heli Kelhälä. Melko odottavin mielin lähdin ja taas tavoiteltiin ainakin sitä jotain tulosta. 

1. Luoksepäästävyys 8. Taiga väisti sivulta mun toiselle puolelle ja Heli sai sitä hieman houkutella. Ei kuitenkaan murissu tai sillä tavoin tuomaria tuijotellut.
2. Paikalla makaaminen 0. Nousi ylös suunnilleen minuutin kohdalla ja viereinen koira nousi ja tuli Taigaa kohden jolloin se sitten väisti ja liike meni kokonaan nollille. 
3. Seuraaminen kytkettynä 8puol. Oli varmaan huonoin seuraaminen ikinä:D Tuntu että se ei oo ees kontaktissa ja täyskäännöksissä oli ihan kun ei tietäs mitä pitäis tehdä. 
4. Seuraaminen taluttimetta 9. Tämä oli sitten jo parempi. Tuomarikin sanoi että selvästi tekee enempi töitä taluttimetta kun seuraa.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9puol. Hahaa, viimeksi meni nollille joten ei huono yhtään. Tuomari mainitsi vaan että melko kovasti käskin, noo pelasin varman päälle;)
6. Luoksetulo 9. Tuli reippaasti mutta mun takana kiersi pienen lenkin ennen sivulle tuloa. Nyt oonkin opettanu sitten ensin eteentulemista ja siitä vasta sivulle. Ihan PK puoltakin ajatellen.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8. Muutaman askeleen tepasteli ennenku sitte pysähty. 
8. Estehyppy 8. Hyppäs mutta sen jälkeen tuomarin sanojen mukaan "Katteli ensin ympärille oisko täälä jotakin mielenkiintosempaakin" mutta ei kuitenkaan lähtenyt mihinkään.
9. Kokonaisvaikutus 9. Kuulemma vähän turhaa pidän Taigaa liikkeiden välissä pannasta.

Yhteensä siis 148pistettä ja ALO2 sekä sijoitus 3/7! Saatiin pieni pokaalikin palkinnoksi. Hieno koira, vieläkun siellä maassa pysyis!Juhannuksen, 19.6 lähettiin Kaustisille Kaustisen Koiraharrastajien järjestämään TOKO kokeeseen jossa tällä kertaa tuomarina oli Salme Mujunen. Koko meidän suorituksen ajan satoi vettä ku saavista kaatamalla ja vähän pelkäsin että toimiikohan Taiga ollenkaan. Kuitenkin odotuksienkin yli!

1. Luoksepäästävyys 10. Istu sivulle eikä korvaansa lotkauttanu.
2. Paikalla makaaminen 0. Pysy 35sekuntia ja nousi. Prkl, nyt alotettiin tähän paikalla pysymiseen ihan uusi tekniikka.
3. Seuraaminen kytkettynä 9puol. Omaan silmään vähä laiska mutta tuomarin mielestä näköjään ihan hyvä.
4. Seuraaminen taluttimetta 9puol. Yks parhaista seuruista ehkä.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9puol. Pelkäsin aluksi että tänään se ei mee maahan, mutta menihän tuo.
6. Luoksetulo 9puol. Tuli laukalla ja suoraan sivulle vaikka kotona me on jankattu sitä eteentulemista vaikka kuin paljo...
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9puol. Seiso heti ja suoraan.
8. Estehyppy 9puol. Hyppäs ja seiso hyvin. ykskaks korjaava askelta tais ottaa.
9. Kokonaisvaikutus 9puol. "Todella nätisti ja keskittyneesti töitä tekevä koira"

Yhteensä siis 162pistettä ja ensimmäinen ALO1! Sijoituttiinkin jaetulle 7/10 sijalle, eräs bortsu oli samoilla pisteillä. Fiilis tuon kokeen jälkeen oli kyllä jotain todella hienoa! Super koira ja vieläkin superimpi jos siellä maassa pysyis. Vieläkun 2 ALO1 saadaan niin tavoitteessa ollaan.
Päätin juuri että en aseta mitään tavoitteita sille että se TK1 pitäisi nyt vanhojen sääntöjen aikaan tehdä, vaan käydään kokeissa miteen päästään ja jos säännöt ehtii muuttua niin sitten ne muuttuu ja jatketaan uusilla säännöillä!

Tarkkasilmäiset varmaan myös huomasivat että esittelysivujen alle on tullut "Tulevia kokeita" otsikko ja sen alla 9.7.2015 merkitty BH koe. Mennään nyt vielä kerran yrittämään, Allanin koe joten toivotaan että edes hieman paremmin tämä menisi;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti