keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Palveluskoirien käyttäytymiskoe...


...hyväksytty! Olin melkein unohtaa kokonaan tämän postauksen mutta onneksi tämä palasi mieleen kun meidän beehoo kuvia katselin. Tosiaan, niinkuin varmaan moni onkin jo instagramista nähnyt me oltiin Taigan kanssa Keminmaassa bh:kokeessa 9.7.2015. Tuomarina oli Allan Aula.

Me ei sen kummemin oltu beehooseen treenattu viime kertaisen jälkeen kun meinasin jo luovuttaa ja jatkaa vain tokon parissa. Koira kuitenkin muisti liikkeet ja teki ylivoimaisesti parhaan luoksetulon _ikinä_!!
Seuruussa/seuruissa Taiga jostain syystä (syy: Janette laidalla) vilkuili kokoajan yleisöön ja oli sinne koko ajan menossa. Jii sakaran toisessa käännöksessä kun mentiin yleisöön päin ja siitä käännös oikeaan niin Taiga jatkoikin minun kääntyessäni matkaansa suoraan yleisöön. Korjasi kuitenkin kun huomasi ettei (vieläkään) olla sinne menossa.

Seuraaminen kytkettynä: Hyvä
Omaan silmään ei taaskaan kovin hyvää. Edisti aika paljonkin, jätätti välillä taakse, jätätti sivulle päin. Maata ei kuitenkaan nuuhkinut vaan kontaktissa kuitenkin oli.
Vapaana seuraaminen: Hyvä
Aika samaa rataa. Tässä siis lähti eräässä käännöksessä hieman erisuuntaan kanssani. Henkilöryhmät molemmat hyvät!
Istuminen: Erinomainen
Istu kyllä tarkkaavaisesti. Ei vilkuillu ymärille ainakaan paljoa. Vähän säikähdin aluksi että kun käännyn niin lähtee tekemään luoksetuloa mutta tuomarin merkki tuli kyllä kreivin aikaan ja koira hylkäsi suunnitelmansa.
Maahanmeno&Luoksetulo: Erinomainen
Niinkuin sanoi, paras luoksetulo ikinä. Tuli reippaalla laukalla tykö, laukalla loppuun asti, istu eteen, törmäsi (miun mielestä vaan positiivinen virhe, heh) mutta tuli silti suoraan ja loppuun vielä hieno sivulle tulo.
Paikallaolo: Puutteellinen
Nousi samantien istumaan kun lähdin kävelemään, hiippaili, viitoin maahan, hiippaili, viitoin maaha, tuomari kielsi viittomisen, näin sivusilmällä kokoajan, hiippaili, makas, hiippaili, istu ja tadaa perillä ollaan eli omistajan tykönä! Niin, ketulleen meni taas..
Tuloksena siis tottelevaisuusosia hyväksytty ja päästiin liikenteeseen.


Liikenteessä eniten jännitti toiset koirat. Tuomari sanoi vain että "että ei mitään tottiseuraamista, mutta niin että koira on hallinnassa. Leiki vaikka että oot iltalenkillä". ja niinhän me leikittiinkin. Pyöräili, juoksija ja toinen koira ohitettiin niin että koira oli menossa ohjaan nuuhkimaan hajuja. Eli niitä ei hirveästi huomattukkaan. Autoa joka pysähtyi ei myöskään huomattu, eikä ovenpaukahdusta. Henkilöryhmän läpi kun käveltiin hieman haisteltiin ei sen kummempaa. Yksin jäämisessä katseli mun perää, vilkaisi ohi menevää koiraa mutta ei sanonut taaskaan mitään. Huippu! Henkilöryhmän keskelle kun jäätiin kävi moikkailemassa varovaisesti ihmisiä mutta ihan rauhassa muuten. 
Eli kokonaistuloksena siis hyväksytty, PAKK1, BH! Huippu rakki

11 kommenttia:

 1. Teidän Personal Laidalta Huutelija on ylpeä teistä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja me ollaan kiitollisia meidän personal laidalta huutajalle❤

   Poista
 2. Jes, onnea! Sitten vaan kohti uusia haasteita ;D

  VastaaPoista
 3. Onnea! :)

  Teille on haaste:

  http://tempputaituri.blogspot.fi/2015/07/liebster-award.html

  VastaaPoista
 4. Hiuhau Köh haastetaan sut taas :)) mut oujee vitisi hyvät te kaks!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis tuo nyt meni vähän hassusti. tuo hiuhau on linkki, josta pääsee sinne.

   Poista
  2. Kiitoksia haasteesta! Haaste tulossa:')

   Poista