keskiviikko 5. elokuuta 2015

Pikku tuholainen


Noniin, nyt on reilu viikko eletty tuon tuholaisen kanssa. Ensimmäiset 2päivää se ei liikkunut miun jaloista mihinkään. Lenkillä se kulki jaloissa kiinni eikä kyllä puoltametriä kauemmaksi vahingossakaan eksynyt. Sisällä se hyppi syliin kokoajan ja äitikin teki jo analysointia että on varmasti joku vialla.. No tällä hetkellä ainoa sana millä tuota voi kuvailla on tosiaankin tuholainen. Terminaatti. Sillä on kokoajan jotakin suussa, se kokoajan repii jotain. Lenkillä repii remmiä niin paljon kun ehtii. Jos kiellän seuraavaksi roikutaan lahkeissa. Kaiken lisäksi vesi ja varsinkin kuravellipaskavesi on ihan parasta ja jokaiseen pieneenkin lätäkköön pitää sukeltaa.

Tämän viikon aikana ollaan tehty jo vaikka mitä. Heti seuraavana päivänä käytiin mummolassa ja siinä samalla poikettiin käymään torilla. Hienosti se käyttäytyy. Mustissa&Mirrissä myös käytiin yks päivä ja sielläkin piti yrittää tuhota ruokasäkkejä ja varastaa luita hyllyistä. Tallilla Havu oli myös mukana viikonlopun aikana kaksikin kertaa. Hevosia ei pelännyt yhtään ja tallikissatkaan eivät olleet pienelle pennulle uhkaksi. 
Kerran myös lenkkeiltiin kylälle (2km suunta) ja istuskeltiin Torilla. Siellä olikin pari kivaa ihmistä joiden rapsutettavana oli kiva olla. Metsässä irtolenkkeilyä myös tehdään joka päivä.
Aluksi ajattelin että kovempi motivaatio sillä on ruokaan mitä leluun mutta väärässä olin. Lelu on ihan parasta ja sitä voi haukkumalla (vinkumalla..) jo hieman vaatiakkin. Ruoka ei kauan jaksa kiinnostaa. Kuitenkin iltaruokansa syö reippaasti eikä vielä ainakaan ole kertakaan sitä jättänyt. Painoa tällä hetkellä reilu 9kg.

Mitään ihmeempiä koulutuksia ei olla aloitettu. Ainoa mitä muutaman kerran iltaruuan kanssa tehty on maahanmeno ja heti oikeaoppisesti. Se on kylläkin jo melko hyvällä mallilla. Istumista myös muutaman kerran ja tottakai luoksetuloja tulee otettua joka kerta ulkona ollessa. Treenikentällä muutaman kerran ollaan otettu luoksetulon nopeaa eteen istumista ja ei se ainakaan liian kauas jää! Pari pätkää myös ns. "takaperin seuruuta" ja on se kyllä huippu pentu.
Yksinoloakin on melko paljon harjoiteltu kun olen joka aamu lähtenyt käymään pari tuntia töissä eikä siinäkään oo kyllä mitään ongelmaa. Joka aamu minut on vaan hauska herättää viideltä puremalla naamasta...

Jälkiä on ajettu huimat 2. Joka asekeleella ruokaa ja ei muuten varmasti eksy jäljeltä. Nenä kyllä käy kahta kauhiammin jos ruoka on esimerkiksi hukkunut ruohon sekaan, hui sitähän ei välttämättä täältä enää löydä, nyt turbo päälle! 

Kaiken lisäksi tämän viikon aikana on selvinny että on kyllä niin alustavarma eikä pelkää mitään. Puu pinojenkin päälle pitäisi saada kiipeillä joka kerta metsässä. Eikä kyllä laukauksia tai ääniäkään pelkää.
Kaikin puolin tämän viikon aikana on kyllä huomattu miten reipas pikku pentu on ja toivottavasti tulevaisuudessa tervepäinen harrastuskoira!

8 kommenttia:

 1. Kovin jo odottelinkin kuulumisia. Ihana kuulla, että hyvin on mennyt riiviön kanssa. Onnea teille jatkoonkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä huippu riiviö!
   Kiitoksia jos näin voi sanoa:)

   Poista
 2. Ohhoh!! Onpas se iso Jediin verrattuna!! Mutta kaikin puolin ilmeisesti hyvä pentu.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, pikkupentu;)
   Kyllä, todellakin on. Juuri sellainen mitä etsinkin:)

   Poista
 3. Havu on vielä pieni! <3 ;) pakko oli.. Mutta on kyllä upea pentu!

  VastaaPoista
 4. Voi että, ompa niiiiiin suloinen! ❤️

  Ps. Siulle on haastetta miun blogissa!
  http://villimeininki.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se :3

   Kiitoksia, katotaan millon saisin valmiiksi asti:p

   Poista