maanantai 19. lokakuuta 2015

jottei elämä olisi liian kivaa


Lauantaina käytiin vaeltaan mettäsä 5-6km perheen kans mukana Taiga, Havu ja Käki. Oli kyllä kiva ku kaikki koirat sai irti juoksennella ihan sydämmensä kyllyydestä. Mutta kuten otsikossaki sanotaan jottei elämä olisi liian kivaa niin reissun jälkeen kun ajettiin mummolaan ja otin koiran autosta niin huomattiinki että vasemman takajalan 'ranteessa' noin 3-4cm luihin ja jänteisiin asti oleva syvä haava. Voihelvatta. Eläinlääkäri ei jalkaa tikannut ku sanopa vaan että kun ei tiedä mistä on tullut pietää auki että jos on jotain mikä tulee pois niin voi tulla. Sitäpä nyt puhistellaan ja juuri sopivasti loman alkajaiseksi tämä! Noo, tärkeintä kuitenki että paranis. Ei kuitenkaan onnu tai arista ollenkaan.

Kerta ei päästä lenkkeilemään eikä treenamaankaan niin sisällä olohuoneessa voi kaikkea pientä tehä. Opeteltiin esimerkiksi kosketusalusta ja koiralla meni puoliminuuttia tajuaakseen mistä saa ruokaa. 'Helppo homma, nokalla tökkään tuota rasian kantta ja saan huippuhyvää lihaa!'. Treenailtiin myös meidän sisä'kepeillä' kepin kiertoa. Seki alkaa jo sujua!

Taigalla kun on se koe Lauantaina niin piti eilen vielä viimenen paikkamakuu tehä. Vieressä oli ihan vieras nuori bortsu jota Taiga ei oo ikinä ennen nähny (ja joka muuten tulee ihan samaan kokeeseen!). Matka oli ehkä vähän allekkin 4metriä ja suunnilleen 2minuuttia oli aikaa. Vähän nuuhki maata mutta siihen en nyt puuttunut ku muuten pysy hyvin! Muuta ei tällä kertaa otettu kentällä.

Tänään meillä oli myös halli varattuna ja käytiin siellä tunnin verran treenailemassa. Pippa teki agiliitoa ja Taiga ruutua ja merkinkiertoa sekä jonku verran seuraamista. Ruudun alkaa koira tajuamaan jo hyvin ja juoksee sinne vauhdilla. Käsken sen maahan ja yleensä tässä vaiheessa on jo itsestään työntänyt kupin namin päältä pois.. Kuitenkaan ei lähde mihinkään vaan jää nätisti ruutuun makamaan. Merkin kierronhan koira osaa ja tekee vauhdilla kun kehuu mutta ihan hitusen verran vielä epävarmuutta havaittavissa jos en kehu heti kun palaa takaisin päin. Noo, pikkuhiljaa. Seuraaminen oli perushyvää ja oikealle käännöksetkin vihdoin saatu tiivimmiksi!
Josko lomalla vielä kerran kävis hallilla ja Taigaki vois pitkästä aikaa agiliidellä! Lähtiskö Jii koirineen messii joku päivä?

Havu kävi myös kuukauden tauon jälkeen pitkästä aikaa jälellä. Ei mitään hajua paljoko oli pituutta jäljellä mutta ruokaa joka askeleella. Hyvin jäljesti tauosta huolimatta vaikka jossain kohti hieman meni kovaa. Itse tein tuossa yhdessä kohtaa virheen kun palautuin ruualle josta oltiin jo menty ohi. Muuten kyllä hyvin. Ja tosiaan meillä suunnitelmissa oli että nyt syyslomalla ku miullaki aikaa niin jälkiä taas mutta sitte aukee jalka... Mahtavaa ellen sanoisi!

Treenivideoita on kertyny ihan sikana talteen joten voisin julkaista tänne blogiin nyt näitä! Nyt saatteki enemmän videoita mitä kuvia kun tuo meijjän kameran putki hajos niin kuvien ottamisen sijasta paljo mielummin laittaa videoasetukset kun kittiputkella riehumis ja treenikuvien ottaminen on sitten ihan omaa luokkaansa...


 

6 kommenttia:

 1. Voi jumantskuikkeli, että tuommone sitte kävi... Peukut pystyssä että paranee hyvin! Ja tosi kiva kuulosta muutoin ja tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo äläs vaa, ja just viä tähän loman alkuu... Toivotaan!
   Rähinälauma kiiittää kovasti!

   Poista
 2. Toivottavasti paranisi nopeasti, ihan kivasti juuri nyt näin loman alkuun..
  Tosi nätisti hurtat kyllä menee! :)

  VastaaPoista
 3. Wau, taitava Havu! Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista