maanantai 5. lokakuuta 2015

viestin viemistä ja tottiksia


Janette kera Ilonan tuli meille Lauantaina pitkästä aikaa yökyläilemään. Illalla käytiin Taigan, Ilonan ja Ahon kans juokseen kylälle ja takasi. Takastulomatkalla käytiin tekee lyhyehkö treeni pesiskentällä ja juostiin takasi. Limsaa ei jaksettu juoksemalla kantaa mukana joten juoksulenkin jälkeen lähettiin käymään pyörällä kera isonharmin kaupassa ostamassa sitä. Polkasukerrat eteenpäin koko matkan aikana on varmaan sormilla laskettavissa, nimittäin harmilla oli ihan vähä virtaa ja ohimenevät autot anto ihan pikkasen vielä lisävirtaa, huhhuh. Vähä pelotti joo. 

Sunnuntaina aamulla nukuttii taas puolillepäivin, ainaki melkeen. Jossain vaiheessa kuitenki jaksettiin raahautua uloski asti ja lähettiin mettään treenaamaan viestiä pitkästä aikaa. Mukana siis Taiga, Ilona ja Havuaho. Ensimmäine pätkä oli huimat 120metriä (näköetäisyys) kun kokeiltiin että miten Havu lähtee juoksemaan vai lähteekö ollenkaan. Nooh, kyllä se Janetelta minulle juoksi ja juoksi muuten kovaa mutta kokeileppa lähettää minulta Janetelle, ei muute lähteny. Ei mihinkää. No, Havun juokseminen loppu 2pätkään kun saatiin se lähtemään Janetelle ja sitten sai jäädä tolppaan keräilemään itsekseen jengoja muiden juostessa ohi. Tämän matkan isot juoksi 6kertaa ja liikuin 260metriin jonka juoksivat myös tuon 6kertaa, jos nyt oikein muistan. Ja ennenku kukaan sen enempää ihmettelee näin lyhyitä matkoja niin koirille vasta sisäänajetaan viestin tarkoitusta ja sitten kun tajuavat lähteä/juosta loppuun asti ilman apuhuutoja voidaan alkaa puhua kilometreistä. Mutta hienosti isot kyllä juoksi!


Hetken viestitreeneistä levättyinämme aateltiin vielä tottistaakin. Havu ensimmäisenä kentälle aamuruokansa (kröhm, olihan se kello jo 14...) kanssa. Nopeita sivulle tuloja ja seuraamispätkiä niin että koira pysyi tarpeeksi takana (=ei edistä) ja hyvässä kontaktissa. Ja tosi hienoja pätkiä se kyllä esittikin! Muutama maahanmeno ja luoksetulo, jotka myös superhyviä.

 Otettiin vielä 'noutoja' eli heitin kapulan maahan ja kun koira kävi koskemassa siihen 'zip' ja sai juosta hakemaan palkkaa. Kohta palkka ei tullutkaan pelkästä kosketuksesta vaan 'zip' vaatiikin jo että ottaa kapulan suuhun ja kohta että nostaa sen jo ilmaan. Hirveänä sitä välillä turhauttaa ja huutaa kapulalle ku raivohullu mutta tietää silti mitä pitää tehä. Ite oon siis ihan täysin passiivine enkä sano mitään muutakuin sen zipin ja annan palkan. 

Lopuksi vielä koira tolppaan ja nyt sai haukkua ja saalistaa ihan luvan kans ja luvallista lelua, eikä ohjaajan kättä...

Havun jälkeen oli Ilonan vuoro ja Ilona teki sivulle tuloja, seuraamista, noutoja ja hyppyjä. Lisää Janeten ja Ilonan näkökulmasta voi lukea niiden blogista jos vaan Janette viikonlopusta blogiin kirjoittaa. 
Ilonan jälkeen Janette treenasi vähän myös Taigan kans. Seuraamista jossa koira oli kyllä täysin kuutamolla. Vähän ku herätteli koiraa ja nyppäs remmistä nii heräs taas ja muisti mitä ollaan tekemässä. Taiga teki myös noutoja. 
Lopuksi meki tehtiin Taigan kans noutoja ja tuon narullisen kapulan (joka muuten ostettiin wusvista, se ei vaan oo tuossa wusv postauksessa) takia Taiga on tajunnu paremmin sen että sitä ei mälvätä koska jos mälvää nii miun on helpompi narujen kans varastaa kapula. Mutta hyviä noutoja se kyllä teki.

ps. eilen möhlin koodien kanssa ja mikään ei enää toiminut joten jouduin palauttamaan blogin ihan lähtöruutuun ja tekemään kaiken alusta... Pahoittelen siis jos blogissa joku näyttää vielä vähän oudolta!
 

2 kommenttia:

 1. Vihdoin sain aikaiseksi liittyä lukijaksi, mahtava blogi ja upeat koirat sinulta löytyy! :)
  Perustin myös itse koira-aiheisen blogin joitakin päiviä sitten ja on mukavaa, että muitakin saman ikäisiä löytyy.
  Saa käydä kurkkimassa: kurittomat.blogspot.fi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tervetuloa! Ja kiitoksia suuresti!:)

   Käynpäs kurkkaamassa!

   Poista