sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Koval duunil asiat vaan onnistuu


Heissan. Eilen aloin kirjoittamaan postausta missä kerroin että jostain syystä on ihan sika huono fiilis. Illalla melkein peruin tämän päiväisen kokeen. Treenaamaton koira, huono fiilis. Olisiko mitään ideaa lähteä kisaamaan...

Lähdettiin kuitenkin. Aamulla lähdettiin liikkeelle jo vähän ennen yhdeksää vaikka oma luokkani alkoi vasta klo 13. Vietiin pikkusiskoni ja meidän kani kaninäyttelyyn ja ajeltiin ympäri Oulua kunnes puoli 12 aikaan jäätiin hallille. Hallissa oli ihanan paljon ylimääräistä tilaa joten saatiin olla ihan rauhassa tavaroinemme eikä muut koirat ollu liian lähellä ollenkaan.  Kokeessa tuomarina Marja-Leena Hituri joka oli kyllä tosi mukava tuomari. Näin myös hänen 'Kyttä' malinuaan joka on mielestäni tosi hieno koira. 

Ennen kehää innostin Taigaa tosi paljon. Halusin saada sen tosi hyvään mielentilaan. Juuri ennen kehään menoa vietiin nakit yhdessä oottamaan kuppiin ja lähettiin kehään yhdessä pitämään hauskaa.

Paikalla makaaminen ryhmässä 9. Makas tosi hienosti. Tippu maahan nopeasti ja makas suoraan asentojakaan vaihtamatta. Sivulle nousi suoraan ja liikkumatta, jes! Pisteen vähennys maan haistelusta.

Seuraaminen 8puol. Tuomari sanoin ' Upean näköistä tekemistä! Ehottomasti 10 jos olisit itse tehnyt käännökset jyrkempinä ja täyskäännöksen jälkeen palannut suoraan samaa linjaa takaisin. Mutta koira teki täyden 10 suoritusta' Omaan silmään huonoa. Samaa ku viimeksi eikä yhtään Taigaa. Tätä treenataan!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Tuomari ' aivan upea maahanmeno' joten kaippa se ihan hyvä sitte oli:p

Luoksetulo 8puol. Teki saman ku viimeksi mutta heti ku meni miusta ohi niin sanoin toisen käskyn. Tuli taas pyörimään mutta kolmannella istu viereen. Olin jo varma että kolme käskyä niin nollille menee mutta ei. Näinkin hyvin. Entiiä mikä siinä ohijuoksemisessa on ku tälläkään kertaa ketään tuttuja (eikä tuntemattomiakaan) ollut miun takana.

Kapulan pito 10. Tuomari 'upea' ja minunki mielestä tää kyllä oli hyvä! Ei mälvänny eikä noussu ylös kapulan oton jälkeen niinku viimeksi teki.

Estehyppy 10. Tuomarin sanoin 'upea tämäkin'. Hyppäs perushyvin ja tällä kertaa tuli sivulle ilman ylimääräisiä haistelukierroksia.

Kokonaisvaikutus 10. Tuomari ' Täytyy sanoa sulle tästä mitä nämä aikuset ei tee. Useesti ohjaajat ei luota koiraan ja kaukoissaki ollaan asenteella "ei se kuitenkaan nouse" niin tehään heti liioteltu käsky. Sää ohjaat koiraa koko ajan samalla äänensävyllä ja rauhallisesti ja luotat siihen että se toimii. Vaikka se tuossa kaukoissa läsähti niin luotit siihen että se nousee ja samallailla pyysit nousemaan ku ennenkin. Ohjasit koiraa upeasti ja tästä kaikkien pitäis ottaa mallia. Monella on opittavaa tuon rauhallisuuden kanssa, niin myös minullakin. Jos voisin antaa lisäpalkintoja niin ehdottomasti sinulle' Huikee fiilis!

Yhteensä 187pistettä, TK1, sijoitus 2/11 ja KP!


Palkintojen jaossa tuomari vielä sanoi ' Sinä olit ihana. Ehottomasti pelastit päivän!' Palkinnoksi saatiin 15e lahjakortti Mustiin&Mirriin. Kokonaisuudessaan tästä kokeesta jäi kyllä ihan mieletön fiilis.

On mulla vaan yksinkertaisesta maailman paras koira  

15 kommenttia: