sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Maailman pätevin pentu


Lunta tuli ja sitä onki ootettu. Oijoi, tykkäntykkään. Eilen käytiin huimat 2kilometriä potkuttelemassa Taiga vetovaljaissa ja Havu ravaili vierellä. Havu kyllä teki kaikkea muuta kun kulki nätisti vierellä mutta ei siitä enempää. 
Tänään Janette molempine koirine tuli käymään meillä ja tarkotuksena meillä oli mennä lenkille ja kuvata lumireuhauskuvia mutta ei sitte kuitenkaan päästy sinne lenkille asti ja ku oltii lähösä nii ulkona ei ollukkaa enää muutaku mustaa. Saatii me Havusta kuitenki muutama otos joten vihdoinkin treenikuvia!

Ennen Havun treenailua käytiin kuitenki noitte muultareeniltälomalla olevien kanssa potkuttelemassa. Ensin koikeiltiin että molemmat olis samassa potkurissa ja melko pitkällä narulla pannoissa kiinni mutta se meni lähinnä niin että Taiga veti potkuria ja Ilonaa tai sitte toisinpäin. Tai sitte Taiga juoksi ja Ilona peruutti vieressä. Joten päädyttiin vaihtamaan niin että molemmat oman potkurin edessä ja oman ohjastan kanssa. Käytiin suunnilleen 3kilometrin lenkki ja molemmat meni kyllä suhteellisen hyvin vaikkei kyllä parasta kummaltakaan. 

Havun treenistä vähäsen. Ihan ensimmäiseksi saalistettii vähä patukkaa ja avattii ääntä (Havu kun muuten on niin kamalan hiljainen... ). Muutaman kerran myös rauhotuttiin patukan kans. Leikin kans jatkettiin sivulletuloihin ja muutaman askeleen seuraa pätkiin. Vitsi että oli pätevä! Kahden seuraapätkän ja yhden eteentulon jälkeen tehtiin kahen lelun leikkiä hetki mutta patukka tuntu olevan palloa kivempi joten se leikki loppu lyhyeen. Kokeilin ruualla tehdä liikkeestämaahanmenoa mutta patukka oli ruokaakin kiinnostavampi joten tehtiin 2 onnistunutta ja loppuun vielä huippuhauskat leikit!

Pienen tauon jälkeen mentiin vielä Sirun ja Havun kans treenamaan kellarinillitystä. Havu teki muutaman rasianilmasun ja kosketusalustaan koskemisen. Välillä rasiaa pitää kouluttaa ja heitellä ja repiä miten sattuu. Siinä vaiheessa kaikki kiellot ja luoksetulokutsut menee kyllä ihan kuuroille korville ja erehyppä menemään hakemaan koira rasialta pois... Muuten kyllä ilmasee 4rasian rivistäkin nätisti sen missä ruokaa. Myös 'ihme' temppua (kurre tai orava istunnalla varmaan tunnette?) treenattiin ja alkaa oleen melko hyvällä mallilla. Myös 'nätti' (etupää maassa kumarrus) on hyvällä mallilla ja sitä otettiin muutama kerta. Tänään myös ekankerran kokeiltiin 'yhdessä' (koiran etujalat miun jalkojen päällä ku kävellään) ja ihan vielä se ei sitä tajunnu mutta treenaillaan treenaillaan. Ekan kerran tänään kokeiltiin myös jalkojenvälistä eteen istumaan josta sivulle humppaa ja hienosti tajus senkin. Taitava pentu kyllä!

Viikko 50lähestyy kokoajan ja jännitys kasvaa. On oikeastaan kaksikin juttua mitä todella jännitän. Keskiviikkona 9.12 on Taigan virallinen selkäkuvaus jonka yhteydessä lonkkien uusintakuva. Jännittä todella paljon mitä siellä selässä on ja onko huono lonkka huonontunut entisestään. Saa nähdä onko miulla tänä vuonna hiihtokaveria ollenkaan. Miulla ja Havulla sekä Janetella ja Sirulla on 11.12 jännäpäivä ja kokoajan jännitys kasvaa. Siitä lisää myöhemmin;)

Tällästä meille. Mitäs teille?
 

10 kommenttia:

 1. Nyt sisäinen työnnän nokkani joka paikkaan persoona heräs, mitäs työ tuollon oitta tekemässä ;) mut vau super havu!! Mulla otsikon mukaiset fiilikset myös täällä pennun kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha:D

   Havu on kyllä supertaitava!❤
   ja pennut on kyllä huippuja elikoita!

   Poista
 2. Löysin ihan vasta teidän blogiin ja on ihan pakko sanoa että Havu on ihan älyttömän nätti nimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oiei, kiitoksia❤

   Havun kans miulla rinnakkain oli Hiide mutta itsekkin sitte loppujenlopuksi pidin Havua nätimpänä nimenä vaikka ei Hiidekään huono ole :)

   Poista
  2. Niin ja Havu sopii myös hyvin sen puoleen kun Taigahan on pohjoinen havumetsävyöhyke;)

   Poista
  3. Haha, vitsi että hyvä huomio!:D Olemme metsän ystäviä!

   Poista