sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Liikkuvaa kuvaa monista treeneistä


Treenivideoita joulukalenterin ensimmäisessä postauksessa paljon toivottiin, joten nyt niitä ainakin on! En tiedä seuraako joku meitä myös YouTubessa, mutta kaikki videothan siis tulevat blogiin sitä kautta, niin joku on nämä saattanut jo aikaisemminkin nähdä. Kerron videon alla hieman miten kyseinen treenikerta on mennyt ja mitä on tehty. Jos siis suinkin muistan...
 

Joulukuun toinen päivä myö Havun kans treenailtiin haukkumista. Aamuruoan kans tosiaan treeni tehtiin ja tarkoituksena siis pelkästään haukkuminen. Kuten näkyykin, käskin Havun maahan jossa sen piti pysyä käskyyn asti. Käskyn jälkeen sai nousta ja sai haukkua. Ihan muutama seuraamispätkä mahtui mukaan, mutta pääsääntöisesti treeni koostui haukkumisesta. Nyt ei ollakkaan pitkään aikaan haukuttu, mutta ehkä tässä joku päivä taas.Itsenäisyyspäivänä (jolloin Pippa täytti 3w!) treenattiin seuraamista ja loivia käännöksiä siinä. Myös eteenistumista ja maahanmenoa treenailtiin. Havu ei ollut ihan parhaimmillaan, se vilkuili ympärille ja oli vähä laiskalla päällä. Haukkumine kuitenki nosti sitä jonku verran ja voitiin lopettaa treeni hyvinmielin.8.päivä me ei jaksettu raahautua ulos, joten iltaruoka syötiin olohuonetottiksen parissa. Käännöksiä ja haukkumista näköjään kans. Tuo oli kyllä ihan hyvä treeni, Havu teki hyvin ja oli ilonen kokoajan.Samana päivänä edellisen kanssa ja saman treenin yhteydessä, tehtiin myös ilmaisuja. Havu ilmas kyllä tosi hyvin tällä treenikerralla, joten tyytyväinen rakkiin ainaki voi olla!Lyhkänen video Havun käännöksistä, koulun talentin jälkeen. Tuo viimenen oli kyllä vähä huono, mutta totuus julki. Pitäisikin saada tämän hetken käännöksiä videolla, ne onkin hieman eriluokkaa tällä hetkellä!Viidestoista päivä alotettiin 'piilonkierto' treenit. Ennemmin voisi sanoa että 'isojen esineiden kierto' treenit, mutta eniwei. Havu kiersi kyllä hyvin ja suhteellisen tiivistikkin. Tuossa yhdessä kohtaa lähden itte liian aikaisin, joten Havu ei telttahökötystä kierräkkään mutta muuten tämä meni kyllä tosi kivasti. Ajattelin että videoisin teille kaikki kiertotreenit ja sittenkun se niinsanotusti on 'valmis' niin kokoaisin siitä koostevideon, mistä näkee kehityksen.Ja samana päivänä myös tottisteltiin hieman. Havu oli kyllä tosi kiva tässä ja jätettiinkin treeni melko lyhyeen ja onnistuneeseen. Vähän seuraamista, muutama maahanmeno ja loppuun luoksetulo.

Tänään hieman erinlaisempi postaus kuin normaalisti. Nyt vaikka joulukalenteri loppui, on minulla luonnoksissa useampikin erikoispostaus, joten niitä vielä muutaman postauksen verran riittää. Janette toivottavasti tulee nyt viikolla tänne, joten saadaan treenikuvia molemmista pitkästä aikaa. Mutta siihen asti moikkaa!!
ps. seuratkaahan meitä instassa (pelottavankauniisti) ja snäpissä (wweeruska). Molempiin tulee paljon juttuja ja myös sellaisia joita ei blogiin ehkä koskaan tule!

12 kommenttia:

 1. Sika hyviä videoita! Aho on vielä pentu mutta niin kovin viisas<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havu on viisas(ja välillä ei niin viisas) pentu❤

   Poista
 2. Voi että toinen on niin hurjan pätevä, tosi hyvin tekee! :)

  VastaaPoista
 3. Teille olis haaste takasin, jos vaan jaksat :D
  http://maalaislappalaisenelamaa.blogspot.fi/2015/12/taas-haastetta-kolme-kappaletta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haah, ehkä mie pahan päivän varalle voin vastailla :D

   Poista
 4. Fiksultahan tuo vaikuttaa :)

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Voisitko tehdä postauksen tai vastata tähän, miten opetit koirallesi sivulle ja seuraa sekä muut jutut ja oliko se helppoa/vaikeaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olenkin tehnyt postauksen siitä ja se löytyy täältä; http://meollaanvoittajia.blogspot.fi/2015/12/luukku-2.html
   Toki en tiedä saako tuolta mitään irti joten kootaan tärkeimpiä vielä vähän tähänkin:

   Puhun nyt pääasiassa Havusta, kun sen kanssa opettaminen tällä hetkellä tähdellistä ja ajankohtaista. Mutta ensimmäinen mitä opetin Havulle käskystä, oli haukkuminen. Sitä ei varsinaisesti pitänyt opettaa kun innostin koiraa, lisäsin siihen käskyn ja palkkailin hyvästä haukusta. Toisena minulle oli/on hyvin tärkeää että koira menee maahan oikealla tekniikalla eikä istumisen kautta. Tehtiin muutama toisto ja jätettiin se melkein kahdeksi kuukaudeksi hautumaan, sillä Havulla yksinkertaisesti oli niin isot takajalat että se ei mahtunut menemään maahan asti :D Sivulle tulon ja seuraamisen opettaminen on oikeasti melko pitkä ja kivinen tie. Koiran opettaminen seuraamaan juuri oikeassa paikassa, painamatta, edistämättä, halutussa kontaktissa ja juuri oikeassa viretilassa ei ole helppoa. Havun kanssa kuitenkin ihan perus imutuksella lähdetty hommaa rakentamaan. Suoruus opeteltiin seinän avulla niin, että koira sivulla oltaessa oli minun ja seinän välissä. Pikkuhiljaa erkaannuttu seinästä ja tadaa, koira on suora! Sivulle tulo kun onnistui melkein ilman käsiapuja, lähdettiin seuraamaan. Tällöin melko harvoin perusasennosta, sillä pennun kanssa kentällä ei mitään passivoivaa!! Useasti tehtiin niin että haukutin Havua ja siitä lähdettiin imutuseuraamiseen. Kun tarpeeksi kauan oltiin imuteltu, lähdin pikkuhiljaa, sekunniksi kerrallaan, nostamaan käden ylös ja palkkasin heti. Pikkuhiljaa imutusta vähemmäksi, sekuntti kerrallaan. Käännökset tuli kuin itsestään, kun koiralle on varmaksi opettanut seuruun oikean paikan.
   Saksalainen täyskäännös opeteltii iha vaa lelun kans. Ensimmäiset treenit pyröritin koiraa miun ympäri lelun perässä, nostin lelun ja sivu -> palkka. Tästä pikkuhiljaa niin että koira istuu edessä, vapautan sen pallon perässä niin että kiertää minut ja heitän pallon. Tällä siis nopeutta ja tiiviyttä kiertoon. Seuraavaksi tein niin että koira istu edessä, käsken sen sivulle, kun se istuu sivulle palkkaan. Pikkuhiljaa siirsin kierron myös liikkeeseen. Ei tietenkään heti kokonaista kiertoa, vaan piti lähteä pienistä. Yleensä niin että kävelin eteenpäin, käännyin ja tässä vaiheessa autoin koiraa vielä kädellä ja pallo lentää kun koira takanani. Tästä käsiapuja vähemmäksi ja pikkuhiljaa niin että koira pitää kiertää ja jatkaa seuraamista vielä senkin jälkeen.
   Istuminen tuli meille ihan luonnostaan niinkuin kirjoitinkin.
   Paikkamakuu tuli ihan vaan maahanmenon kautta. Havu ei maasta nouse ennenkuin zipillä ja tällä hetkellä tilanne on se, että voin hyppiä ja reuhata eikä koira paikalta nouse. Pikkuhiljaa otetaan mukaan ylimääräinen koran ympärillä olevat ärsykkeet, lelut yms. Eikä koira saa ennen zippiä nousta.
   Nouto tyylillä kapula maahan, kun koira nostaa zip ja saa tulla hakemaan palkkaa. Hiljalleen lisätään suussa pito aikaa ja lopulta sen kanssa liikutaankin. Kapulan pitämisen ja luovuttamisen opetan ihan erikseen.

   Jäljestäminen opetettu ihan makkararuudusta lähtien. 2makkararuutua tehty, sen jälkeen jälkeä, joka askeleella ruokaa. Havu on luonnostaan mielettömän hyvä nenänkäyttäjä joten jäljestys ei varsinaisesti ole tuottanut mitään ongelmia. Jälkiesineiden ilmaisu hyvinkin yksinkertaisesti niin, että esineet maahan ja kun koira niitä haistaa käsky maahan. Suoruutta tähän hain tekemällä tuoleista kuvan, niinuin tuossa yhdessä videossa näkyykin.

   Havu on ollut melko helppovaativa koulutettava, heh. Se oppii asiat todella nopeasti, mutta välillä se on vähän turhan innokas. Viretilan ja tekemisenhalun kanssa ei kyllä ole ikinä koskaan tarvinnut tapella, ei sen puoleen!
   Yleisesti kaiken opettaminenhan on helppoa mutta täytyy muistaa ettei eläinten kanssa koskaan saa hermostua vaan malttia täytyy olla! Eläinten kanssa on hieno työskennellä.

   Poista
 6. Miia täällä taas moi. Tuohon viimeisempään postauksen kirjoitinkin siitä että nostatat aika paljon tuota viretilaa haukuttamalla. Laitoin sen tähän niin voin katsoa noista vidoista sen. Näillä minun kommenteilla en missään nimessä tarkoita mitään pahaa. Havu on hieno pentu!

  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, tottakai saa sanoa omia mielipiteitä ja antaa neuvoja, kiitoksia niistä! Havu on kyllä pätevä saksalaisenalku❤️

   Poista