sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Luukku 3

Tällä kertaa luukussa näettekin meidän eniten käytetyt varusteet. En jaksanut likikään kaikkia varusteita kaivella esille ja kantaa miun huoneeseen joten tässä tosiaan vain sellaiset jotka eniten käytössä (ja muutamia sellaisia jotka löytyi helposti, kheh). Patukoita on noiden lisäksi varmasti kymmenenkin mutta kun ei ne oo meillä käytössä ollenkaan. BOTteja on kaksi joista vain toinen on kuvassa sekä lisäksi on 2fleeceä ja 2käsintehtyä kevyttä toppatakkia mutta ne ei oo meillä käytössä niin en niitä kuvannut. Remmejäkin on paaaljon enemmän mutta käytetyimmät kuvassa. Myöskään hoitotarvikkeita (shampoot, kynsisakset yms) ei ole kuvattuna. Suurin osa tavaroiden nimistä on linkkejä mutta joihinkin en löytänyt mitään paikkaa minne linkata. Mutta sen enempää jaarittelematta alotetaan!
 
Ylhäällä tällä hetkellä Havulla käytössä oleva HS:n lukollinen ketjupanta. Osettu joskus aikoinaan Saralle mutta nyt siirtynyt Havulle.
Vasemmalla Pipan HS:n musta 4mm senttilenkkipanta. Pipalla ei muita pantoja koskaan käytetäkkään joten musta väri osittain kulunut pois. 
Oikealla Taigan HS:n 2.5mm panta pitkillä lenkeillä. Taigalla lähinnä treeneissä mutta joskus myös lenkeillä kaulassa.
Lisäksi on Havun uusi Jokke 3mm senttilenkkipanta joka ei kuvassa ole kun ostettiin vasta kuvauksien jälkeen enkä jaksanut uusintakuvata tätä.
 

Vasemmalta Havun vihreä Feel Color tikattu puolikuristava jonka ostin sille melkein heti kun meille oli tullut. Tällä hetkellä panta on just eikä melkeen sopiva joten nykyään hieman vähemmällä käytöllä. Joskus 'julkisilla' saattaa sillä olla kaulassa.
Sitten on Taigan violetti-harmaa topattu puolikuristava AATU-panta. Tämä Taigalla kaulassa melkein aina. Tämä tilattu mittatilaustyönä.
Viimesenä jo elämäänsä nähnyt puna-musta topattu puolikuristava AATU-panta. Tilattu aikoinaan Saralle mittatilaustyönä mutta tällä hetkellä siirtynyt Havulle lenkkipannaksi. 


Pannoilla jatketaan vielä.
Musta nahkainen kahvapanta. Käytössä lähinnä Havulla ja jonkun verran välillä Pipalla. Ostettiin tämä PK-SM:eistä Gappayn kojulta poistolaarista mutta ei mitään hajua merkistä tai mallistakaan. Kunhan joskus aletaan kunnolla suojeluakin treenaamaan olisi tarkoitus hankkia Gappayn hieman tukevampi kahvapanta.
Puna-musta rullapanta hakuun. Tämän tehnyt meidän tuttava itse käsityönä ja rulla tosiaan irtoava jos tuonne esimerkiksi tassu menee. Saralle aikoinaan tilattu mutta tällä hetkellä käyttämättömänä.
 

Vasemmalta Pipan nahkainen monitoimiremmi. Kestää kyllä kaiken näin suoraansanottuna. Lisäksi Pipan kans hyvä kun voi remmin pituutta säätää.
Sitte ihan tavallinen melko kapea nahkaremmi. Tässä tosi huono lukko joka kaiken lisäksi rikkikin mutta muuten ihan perushyvä remmi. Oon hukannu toisen samallaisen mutta paremmalla lukolla ja pehmeämmällä nahalla joten se ei nyt tässä ole.
Sitte lähinnä tolppareeneissä ja Havun kans jälellä käytettävä Pro Dog Training liina 2.5m. Näitä meillä kaks mutta toinen yllättäen hukassa. 

Ensimmäisenä miun BGB:lukollinen metrinen supergrip grippi. Tämä ollu kyllä ihan superhyvä vaikka välillä aattelen että oisko pitäny ottaa esimerkiksi se 60cm. Tämä kuitenkin ahkerassa käytössä.
Reetan ja Käkin J.alen metrinen grippi. Vaikka tämä Reetan niin miullaki saattaa joskus olla reeneissä mukana ja tykkään tosta väristä;)
Sitte on vielä joku taivaanvanaha grippi joka sillon tällön tulee käytettyä.


Ensimmäisenä varmasti paras liina ikinä joka ostettu joskus aikoinaan Mustista&mirristä mutta tätä ei enää sielläkään ole. Musta 7m liina on meillä toiminu niin haun näytöillä kuin jäljelläkin ja alkujaan ostettu Saralle ja edelleen ahkerassa käytössä.
Sitte Pipan kisaliina. Punainen 15mm grippi ja BGB lukko. Tosiaan liina ja lukko tilattu erikseen ja koottu itse kotona. Tarkoitus joskus tilata Havulle oma mutta keltaisena.


Ylimpänä punainen Manmat Ski Line FIN - vetonaru juoksuun. Ostettu tämäkin Saralle mutta nyt kaikilla käytössä. 
 Sitte on Taigan sininen Manmat Ski Line FIN - vetonaru hiihtoon ja pyöräilyyn. Tämä on kyllä ollu kaikinpuolin hyvä.
Pipalle viime vuonna ostettu Non-stop:in vetoliina. En tiedä miksen löytänyt juuri tuota liinaa mikä meillä on niin mistään.
(Lukot tällä hetkellä toisissa päissä siksi kun narut olleet potkurissa kiinni äitin vetovyössä johon ei saa ilman lukkoa liinaa kiinni)


Sitte valjaat jotka ylläolevien pantojen kanssa samaa.
Puna-mustat topatut AATU-valjaat. Nämäkin Saralle hakuun alunperin ostettu mutta tällä hetkellä pienennettynä pienimpään mahdolliseen ja käytössä Havulla tolppareeneissä.
Sitte on Taigan violetti-harmaat topatut AATU-valjaat. Näihin itse lisätty mahan alle kiinnitysrensku jäljestystä ajatellen. Koskaan ei kuitenkaan oo tuota lenkkiä tarvittu sillä jäljellä meillä aina pannassa liina. Nämä Pipalla ollut haussa ja Taigalla yleensä viestillä.


Pipan, nämäki alunperin Saran puna-musta-keltaset Manmat Sled vetovaljaat jotka koossa L. Näitä käytän myös Taigalla sillä nuo sen omat hieman liian pienet joten tälle talvea olisi tarkoitus ostaa uudet valjaat Taigalle.
Taigan omat puna-musta-keltaset Manmat Sled vetovaljaat koossa M. Näissä Taigalla tosiaan vetopiste hieman liian takana ja edestä nyt hieman ahtaat. Sovittaessa kun koira oli ihan eri koira mitä nyt.


Suomen palveluskoiraliiton - tunnusliivit kertaa 2. Ensimmäiset vanhemmat ja ostettu Saralle hakuun. Ovat todellakin elämäänsä nähneet ja näitä parsitukin muutamaan otteseen sekä etujalkojen välistä menevä hihnakin pudonnut matkan varrelle. Sitte varalla nämä kisaliivit vaikkei jäljellä näitä edes käytetä.


Gappayn punainen patukka. Yks meillä käytetyimmistä patukoista joka ostettiin Oulu KV:stä Väliheikin kojulta.
Sitte ihan se number one Gappayn harmaa motivointipatukka. Tämä on meillä ollut jo pidemmän aikaan mutta silti ehjä ja ehdottomasti paras. 
Gappayn punainen jo elämäänsä nähnyt patukka. Taiga joskus pentuna repinyt tuon kahvan rikkipoikki mutta silti huippuhyvä reeniin jossa et revi patukkaa itse. Esimerkiksi Havun noutotreeneissä.


Yllä HST:n punainen Wedge tug hyppytyyny. Tämä Havun mutta toisinaan myös Pippa tätä käyttää. Nyt vasta Havunkin kanssa vihtii tähän purettaan kun on hampaansa jo vaihtanut.
Dog ja Cat merkkinen musta purutyyny juniorille. Tämä ostettu Pipalle mutta tällä hetkellä myös Havu käyttää tätä. Taiganki kans joskus tällä leikin mutta ei sitä yhtään kiinnostanut tätä purra ku ei saa koko tyynyä suuhun.


KLIN Fun Ball - geelipallo ja näitäkin kaksi. Ihan ykköspalloja ikinä ja meillä molemmat käytössä ahkerasti.
Keltainen Foam Ball narulla. Tämä monesti Pipalla tottiskentällä käytössä. Hyvä myös uidessa ku kelluu.
Umpikuminen ja kivikova mutta silti Havun yks lemppareista (kaikki on Havun lemppareita!) ja ihan sika kätevä myös reeneissä ku on niin pieni ja lentää hyvin.
Sitte yks seitsemästäkymmenestä tennispalloista sekä KONG AirDog Squeaker tennispallo joka myös vinkuu. Ja sekös se hauskaa onkin kun koira nukkuu kylelleen vieressäsi ja koko yön pitää suussa ja vinguttaa palloa. 


Keskellä ylhäällä HST:n narullinen noutokapula. Tämä ei varmaan ihan 650g paina mutta tällä hyvä treenata mm. kapulan mälväämistä pois.
 Keskellä keskellä ja keskellä alhaalla Gappay 650g noutokapula. Keskimmäinen tosiaan lohennut joten vähemmällä käytöllä mutta joskus tulee tuollakin treenattua. 
Vasemmalla Gappayn 2kg noutokapula. Ei kovinkaan suuressa käytössä sillä kerran kentällä heitetty Saralle ja muuten ollut vain laatikossa odottamassa käyttöä. Ehkä Havu tai Pippa sitä vielä joskus noutaa.
Oikealla joku 650g ylimääräinen jota ei juurikaan käytetä. Sen vieressä miun oma teknisessä sorvaamani noutokapula joka ei varmaan edes sitä 100g painaa mutta tuolla hyvä treenata oikeaa pitämistä ja esimerkiksi aloittaa hyppynoutamisen harjoitteleminen.


4kappaletta kevyitä kartioita merkin kiertämiseen ja ruudun merkkaamiseen. Pitäis vielä sitä ruutunauhaa hankkia nii sais ruudunki tehtyä.
Tunnistusnoutokapulat josta tosin puuttuu suuri osa kun ovat pesussa.

Miun Manmatin Ski Belt FIN - kilpavetovyö joka on miulla ollu aina ja on kyllä ollu ihan huippuhyvä. Päästää koiran irti jos esimerkiksi kaadun mutta pitää kyllä hyvin koiran vetäessä eikä päästä koiraa vapaalle. 
Äitillä on sitte Manmatin Ski Belt - retkivetovyö joka ei oo kisoissa sallittu mutta Pipan kans kuitenki turvallisempi versio, kheh.  


Vuorellinen sadeloimi Back on Track. Saralle peteltä joskus tilattu mutta se ei sitä kuitenkaan kovinkaan paljo käyttänyt joten nyt lähinnä Taigan käytössä. Varsinkin vetotreenien molemmin puolin tosi tärkiä Taigalle. Pipalla myös välillä päällä. Minä itte voin sano olevani allerginen muille loimille vaikka joskus Pomppaakin voisin kokeilla. Jos koira puetaan niin mielestäni se täytyy pukea semmoisella loimella mikä on oikeasti hyvä ja lämmittää niitä tärkeimpiä lihaksia ja tähän menessä ainoastaan BOTti on ollut sellainen.


Glow valopanta joka voitettiin Kirsin blogin arvonnasta. Tämä ollu kyllä hyvä ja on käytössä molemmilla omillani. Oon teipannut tuon kiinni tuosta aukaisukohdasta jottei se aukea ja tipu sitten jonnekkin metsään ja mene hukkaan.
Hurtta Lifeguard Polar huomioliivi joka ostettiin Pipalle mutta jonkun verran myös Taigalla juoksulenkeillä päällä. Ihan ehottomasti paras enkä tuon jälkeen kyllä muita heijjastinliivejä koiralle laittaisi varsinkaan juoksulenkeille.


Tossuja läjäpäin. Ylhäällä vasemmalla Manmat Comfort Booties tossut jotka näistä varmaan parhaimmat. Pysyy jalassa vaikka näyttää ihan läpysköiltä. Vieressä puna-mustat Extreme All Weather Boots tossut jotka on todellakin jo elämäänsä nähnyt ja melko paljon käytetytkin. Sitten on Walker neopreeni suojatossut jotka ollu Pipalla lähinnä sisällä. (sillä yhteen vaiheeseen tossut jalassa 24/7 kun oli anturan täysin rikki). Viimeseksi Käkin kasvattajalta saadut pitkä vartiset tossut jotka Pipalla yhteenvaiheeseen oli aina tarhassa jalassa. Nuo kyllä hyvät! Kuvasta puuttuu ne joita eniten käytetään eli ihan vaan tosi ohuet kangastossut jotka hiihtotreeneissä jalassa jottei lumi hajota anturoita.


Vasemmalla äitin Hukkaturkin valmistama treeniliivi. Tämän kyllä näkee miullakin useasti päällä sillä tykkään tosi paljon tuosta takana olevasta taskusta joka on ihan erinlainen mitä miun omassa sekä olkapäällä olevasta patukkataskusta. Myös kesällä kivempi ku on vuoreton. (oho, napsu päässy liivin esittelykuviin)
Sitten minun oma Helsittaren V-koulutusliivi. Tämäkin liivi jo hyvästi elämäänsä nähnyt ja muutaman kerran paikattukkin mutta ajaa vielä asiansa. BH ja TK1 merkit on tuossa liivin etupuolella sekä Pieni koti maalla blogin arvonnasta voittamani Glow sydänvilkku. Haaveena kuitenkin jossain vaiheessa ostaa uusi ja painaa sinne taakse jokin hieno brodeeraus. 
Lisäksi miun uus treenipipo kerhon logolla ja 'Rähinälauma' tekstillä!


Kaikilla koirilla on myös Exhibition Folder - näyttelykansiot. Tässä kaikkien saksalaisten kun Käkin kansiota en löytänyt mistään. Havulta vielä puuttuu nimikyltti mutta eiköhän sekin heti kun aikaseksi saan!

8 kommenttia:

 1. Tosi kivasti esitelty ja ihana tuo uus banneri! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Oletteko te muuten itse lisännyt noihin manmatin vetoliinoihin nuo metallijutut, kun ainakin omassani on vaan se "kangaslenksu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!

   Juu, noissa tällä hetkellä itselaitetut lukot kun (niinkuin varmaan näetkin) toiseen vetovyöhön ei saa pelkkää lenksua kiinni.

   Poista
 3. Jees kui hyvä!!!! Mua hirvittää jo tää urakka ku joskus sillon muinoin piti 50 lukijan spessuna tehä videolla varusteiden esittely ja huomaat kyllä etten oo saanu aikaseks, vieläkää :D ehkä viä tänä vuonna kunhan koulukiireet helpottavat. Millään en jaksais alkaa kaikkia kaivamaan jostain hevonperseestä, mutta toisaalta tässä pätevä tekosyy myös laittaa vihdoin ainakin suurin osa koirskamoista yhteen paikkaan, nytten ku ne lojuvat varastossa, sisällä kaikkialla, autossa ja ehkä ulkonakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!!

   Kyllä tämän jälkeen voin melkeen sanoa että ei enää ikinä. Oikeasti aivan hirveetä kaivaa nuo kaikki jostain hevonjeerasta justiin ja kantaa yhteen paikkaan ja jokainen vielä kuvatakin. Ja tottakai jälkityönä sitte kuvien muokkaaminen ja nettiin lataaminen. Tuttua, meilläkin tavarat just siellä missä sitä ei enää oo tarvittu :D

   Poista
 4. Itselläkin ollut tarkoituksena jotain tavaroiden esittelyä tehdä, mutta jotenkin se aina jää :D
  Hitsi kun himottais ostaa tommonen keltainen foam -pallo ja geelipallo. Josko sitä saisi tilattua, pitäisi vaikka joulua hyvänä syynä tilata pari palloa. Enhän ole nuita palloja kuolannut kuin pari vuotta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei miullakaa ollu ku 2vuotta aikeissa tehdä tämä ja nyt sain valmiiksi.. :D

   foam ja geelipallot on kyllä ihan ehottomia lemppareita meillä! Suosittelen!

   Poista