torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden viimeiset noudot

wannabe pystykorva
Käytiin tänään treenaamassa Pipan ja Havun kanssa tuossa päivällä. Janette oli meillä niin tottakai piti passittaa se kuvaamaan. Pikkasen oli kameralle jo hämärää, vaikka kello olikin vasta kolme, mutta toivottavasti näitä vihtii sen verran katsoa. 

Ensimmäisenä kentälle Havu. Tällä kertaa pallon sijaan meillä oliki patukka palkkana. Aluksi haukuttelin pientä ja otettiin ihan muutama pätkä seuraamista. Pentu oli kyllä superhyvin mukana ja kuunteli tosi hyvin, eikä sen pahemmin alkanu kiehumaankaan. Seuraaminen oli hyvää, eikä keulimisyritykisen torumisistakaan ottanu nokkiinsa ollenkaan. Muuten oikeestaan vain leikittiin, kun Pippa oli samalla paikkamakuussa. Otin muutaman eteenistumisen ja istuu myös lelun kanssa superhyvin. Jääviä oli tarkoitustehdä mutta kun ei ollut ruokapalkkaa niin ne jätettiin enskertaan.

Pippa otti paikkamakuun jälkeen (josta muuten keräs pikkuse jengoja) kaksi seuraamispätkää takapalkalla. Jotta treenit ei ois saman hinkkaamista niin tehtiin pitkästä aikaa noutoja. Tämäkin tyynyn kanssa takapalkalla. Loppuun vielä tehtiin vauhtiluoksetulo kapulan kanssa. Siihen oli hyvä lopettaa Pipan treeni!

Havu teki toisella kierroksella vielä noutoja. Ihan sillä periaatteella, että heitin kapulan ja odotin että pentu otti sen suuhun sekä lähti juoksemaan kohti se suussaan ja sitten jossain vaiheessa vapautin zipillä tyynyyn. Kakara kyllä tajuaa homman tosi hyvin. Hakee kapulan sen takaa, eli juoksee sen taakse ja tavallaan 'paluumatkalla' nappaa sen suuhun. Mutta luulempa että tässä vaiheessa sillä ei nyt ole mitään merkitystä vielä. Kapulan rauhassa pitoa pitäisi alkaa treenailemaan sisällä, kaikessa rauhassa.

Mutta nyt, haluamme toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta ja onnea uudelle vuodelle!
- R Ä H I N Ä L A U M A

8 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta teillekkin! :)

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Jo jonkin aikaa olen tätä blogiasi seuraillut ja on jäänyt vähän hämärä mielikuva Pipasta. Harrastaako se suojelua? Sitten tästä viimeisestä postauksesta jäi mieleen, että Havu osaa jo videoista päätellen seurata, joten miksi pidät palkkaa vielä kainalossa? Se kai pitäisi alkaa jo häivyttämään ettei muodostuisi ongelmaa (itselläni kävi näin vanhemman dobermannin kanssa). Sitten toinen juttu että nostatat viettiä aika paljon haukuttamalla tai saalistuttamalla palkkaa, mutta et anna kuitenkaan koskea siihen. Ehkä silloin se syttyy siinä "sekunnin murto-osassa nollasta sataan". Varmaan liki 95% saalisviettisistä koirista syttyy kun ensin hetsataan palkalla. Suosittelen että menet kentälle ihan normaalisti, laita koira istumaan (sivulle siirtymisiä ei kannata turhaan hinkata) ja mene viereen. Anna käsky ja lähde liikkeelle. Ja yritä pitää palkka vaikka taskussa. Yritä olla mahdollisemman koetilassa. Silloin koira näyttää todellisen luonteensa. Nythän sinulla ei ole juuri minkäänlaista mielikuvaa minkälainen se on koetilassa kun ennen liikeettä "leikitään vähän patukalla". Havulla onsen verran ikää että kannattaisi alkaa siirtyä jo vaikeampiin juttuihin. Se on kuitenkin jo taitava. :) Jälkivideoita olen myös katsonut. Havu ajaa tarkasti ja maavainuisesti. Jos se olisi oma niin toivoisin vähän enemmän vauhtia kuitenkin. Mutta peltojäljellähän ei arvioida kuinka kovaa koira menee. Miinuspisteitä lähtee jos nopeus vaihtelee esim. esineen jälkeen. Nuoremmaisella dobermannilla tuo nopeuden vaihtelu ongelmana ja se ehkä voisi vetää hitusen verran hitaanpaa. :D Mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi!

  Terkuin. Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja ei mitään, aina saa ja pitääkin kysyä ja neuvojakin otan kyllä vastaan!

   Pippa tosiaan äitini koira enemmän ja sen kanssa tottistreenejä tai hiihtotreenejä enempää en minä tee, joten sen kuulumisten päivittely jäänyt myös vähemmälle. Pippa on ensimmäisen elinvuotensa aikana käynyt muutamissa suojelutreeneissä, mutta ei siis varsinaisesti harrasta suojelua.

   Ja totta, voisinhan toki palkan kainalosta ottaa pois ja pitää esimerkiksi siellä taskussa mutta kuten eräs kouluttajakin sanonut, että paikka on hänelle seuruussa niin tärkeä että haluaa vahvistaa vain sitä ja näin minäkin sanon. Vaikka Havu osaa seurata oikealla paikalla ja melko hyvässä kontaktissa en halua vielä luopua kainalopalkasta, koska haluan koiran seuraamisen oikeasti valmiiksi ja toisekseen en näe tarvetta tehdä Havun kanssa vielä ns. 'kokeenomaista' treeniä, kun mielestäni 8kk pentu on vielä pentu. Totta, voisin vaatia Havulta enemmän mitä nyt vaadin mutta en halua yhtään kiirehtiä. Olenkohan kohta jo liian varovainen :D

   Tykkään myös Havun jäljestämisestä tällä hetkellä. Ehkä se voisi hieman reippaampaa tosiaan mennä, mutta sillä alkuajoilla oli niin hirveä kiire että kuperkeikkoja jäljellä veti, tästä onneksi päästy eroon! Tosin, rauhallisuus varmaan johtuu myös siitä, että jäljellä ruokaa joka askeleella ja haluan sen syövän sieltä kaiken.

   Mutta kiitos vinkeistä ja kehuista!

   Poista