lauantai 23. tammikuuta 2016

Ehkä siitä vielä joskus koira tulee


Pitkästä aikaa kuulumisia ja pitkästä aikaa myös kuvia. Ompas perinteisten kuulumisten kirjoittaminen tuntunut jotenkin hirvittävän hankalalta, mutta kokeillaan jos tähän jotain nyt saataisiin. Pyydän jo alkuun anteeksi, sillä teksti varmasti tulee olemaan sekaisaa ja epäjärkevää.

Kaikki varmaan huomasi nämä järkyttävät pakkaset mitä täällä muutaman päivän oli. -30 asteen pakkasessa ei hirvittävästi treenailla eikä lenkkeillä, joten kaikki koirat sai kerätä virtaa neljän seinän sisällä. Ja sitä virtaahan sitten oli kun vihdoin eilen päästiin Havun kans käymään pyörälenkille. Koira pihassa puras muutaman kerran renkaaseen, nappas remmistään kiinni ja sitte mentiin. Eipä ollut kovin raskas lenkki ainakaan näin kuskin osalta. Ollaan nyt myös lauhkeammilla keleillä käyty pellolla irtolenkeillä Taigan ja Havun kanssa. On kyllä pienet paimenet nauttineet ihan vain juoksemisesta.

Niinkuin mainitsinkin on myös treenit olleet pakkaspäivinä tauolla. Torstaina treenattiin omalla pihalla harmaiden kans. Havun kanssa tehtiin patukan palauttamista, sillä kun tuuppaa olemaan ongelmaa sen palauttamisessa niinkuin edellisessä postauksessa mainitsinkin. Minulla oli liina joka oli patukassa ja äidillä liina joka koirassa. Ensin taistellaan niin että kun koira tosissaan patukan haluaa, se voittaa ja jos lähtee juoksemaan omille teillensä niin muutama pieni nypäisy koiran liinasta. Pikkuhiljaa se alkaa sitä jo palauttelemaan ja haluaa tulla taistelemaan. Ehkä vielä jokupäivä! 
Seuraamisen palkkauksenkin alkaa tajuamaan. Patukkaa ei enää varastetakaan tai hypätä itse olkapäältä vaan se tippuu koiran viereen. Pitäs vaan ohjaajankin muistaa tämä. Seuruu alkaa olemaan jo sitä mitä silloinkun patukka vielä olkapäällä oli, joka tarkoittaa että se alkaa tekemään töitä minulle eikä patukalle. Näin karkeasti sanottuna. 

Perjantaina käytiin mein vakkari 'treenikentällä', joka siis suomeksi juna-asema. Huippu hyvät valot 24/7, talvikunnossa pito eikä juuri ketään koskaan niin mikäs sen parempaa. 
Eilen me tehtiin Havun kans jääviä ensimmäistä kertaa takapalkalla. Ei ihan heti paimenen aivot sisäistäneet että tullaan minun kans mutta sitte saahaan palkka takaa. Mielummin olisi vain jäänyt huutamaan palkkaavalle. Saatiin kuitenkin muutama tosi nopea istuminen ja maahanmeno, sekä yksi reaktio seisomiseen.
Seuraaminen oli perus Havua, eli hyvää. Tehtiin muutamia täyskäännöksiä (Havulla saksalainen täyskäännös) ja sieltäkin saatiin muutama tosi hyvä
Lisäksi leikittiin ja palauteltiin sitä patukkaa. Ensimmäiset patukan pito harjoitukset (-> noudon luovuttamiseen liittyy) jotka menikin yllättävän hyvin. Ensimmäisellä kerralla taisi päästää istu-käskyn jälkeen irti, mutta kun tajusi että leikki jatkuu kun sitä vain rauhassa pitää, niin sen jälkeen kyllä piti hyvin.
  Pakkasethan siis passitti myös hiihdot tauolle. Ennen tämän päivän hiihtoja hiihdettiin viimeksi viime viikon Keskiviikkona. Tänään hiihtokeli olikin loistava. -6 ja latu luisti todella hyvin. Matkaa kertyi ehkä 5km, vähä reilu. Pipan kanssa hiihdettiin 2.8km ja mentiimpä kovaa, tai ainakin tuntu ihan siltä. Ensimmäistä kertaa tälle talvea tehtiin lähtö jossa äiti lähetti ja me lähdettiin tyhjälle ladulle. Lähettiin me ainaki ihan hemmetin kovaa. Yhdessä kohtaa Pipalla oli aikomus oikasta muttakun hiihtäjän aikomus oli jatkaa suoraa, päätti Pippa hetken hölkötellä vierellä ja ihmetellä maailmaa. Ei kuitenkaan pitkään näin tehnyt vaan jatkoi sen jälkeen reippaasti matkaa. Muuten mentiinki täysiä koko matka. On tuon kans vaan ihan mielettömän mukava hiihtää! Ehkä me sinne väliheikki-cuppiin uskallaudutaan mukaan.

Taigan rento eläkeläiselämä senkun jatkuu. Päivä päivältä kun noiden kanssa yhdessä tekee huomaa kuinka hieno se onkaan. Ei tarvii pantoja ja remmejä, tulee ja tekee ku käsketään. Ykspäivä otettiin liki kolmen kuukauden jälkeen muutama seuraamispätkä ja liikkeestä maahanmeno. Jopa se tykkäs ja jopa se oli hienokin. Tuntuu niin oudolta että aika menee noin nopeaa. Viimeinen koe ja samalla viimeiset treenit tehtiin loka-marras vaihteessa ja sen jälkeen ollaan vain lomailtu. Välillä on kyllä suurestikin ikävä Taigan kans kunnolla tekemistä, mutta tehään kuitenkin vain sitä mikä on hauskaa ja mitä koirakin haluaa tehdä.

Mitäs muuta. Kertokaahan ihmeessä postausideoita joita haluaisitte. FCI-roturyhmä miete postaus on tulossa. Jotenkin sen tekeminen vaan niin hirvittävän työlästä. Myday myös tarkoitus kuvailla joku päivä, ehkä huomenna tai ehkä ensi viikolla. Jokatapauksessa kaikki postauvinkit on tervetulleita!
ps. uusi banneri tulee kunhan tulee, kokeillaan selvitä tällä väliaikaisella sinne asti. 

8 kommenttia: