maanantai 18. tammikuuta 2016

Jatketaan eteenpäin entistä viisaimpina


Ei mitään muistikuvaa olenko sanonut teille että meillä Havun kanssa ollut kalenterissa jo pidemmän aikaan Esa Tapion tottiskoulutus. Esa tuli siis täksi viikonlopuksi tänne suunnille ja piti kahden päivän mittaisen seminaarin. Me ei Havun kanssa oltu kuin Sunnuntailla mukana, mutta saatiin sitäkin enemmän vinkkejä ja apuja ongelmiimme. 
Päivä alkoi reippaasti jo 8.00 herätykseen ja tavarat pakattuamme lähdimme tuolla kolmenkymmenen pakkasessa ajelemaan hallille. Seminaari alkoi 10 teorilla, joka kesti lähemmäs tunnin. Esa kertoi asioista niin että yksinkertaisiakin asioita sai oikeasti miettiä. Hyvän teorian jälkeen siirryttiin koiraharjostuksiin ja me oltiin Havun kanssa viimeisenä. Koiria oli yhteensä 14.

Havun kanssa halusin seuraamiseen vinkkejä. Halusin koiran lopettavan keulimisen ja poikittamisen sekä patukan varastamisen. Sanoin Esalle myös että Havu ei tuo patukkaa vaan lähtee rallattamaan sen kanssa omiaan. Näytin alkuun 2 meidän normaalia seuruupätkää ja miten palkkaan Havun.
Hommaa alettiin korjaamaan ensimmäisenä palkan paikalla. Se siirrettiin olkapää taskusta minun vasempaan käteen. Lisäksi laitettiin koiralle grippi ja se minun oikeaan käteen. Aloitettiin ihan sillä, että käsken koiran sivulle ja aina kun yrittää ottaa patukkaa, kerron sille pienellä nypäisyllä että eieiei. Niin kauan käsken, että koira on sivulla ja kontaktissa ja sen jälkeen palkkaan sen koiran viereen vasemmalle. Käytännössä siis pudotan lelun sen viereen.
Kun lähdettiin liikkeelle, homma oli sama. Esa tosin joutui kokoajan käskeä minun kävelevän reippaammin ja oikean käden piti liikkua normaalisti kokoajan. Hirmu vaikeita asioita, eikö?
Havu paransi kokoajan seuruuta ja viimeiset pätkät olivat oikeasti jo hyviä. Palkkaamista Havu ei ihan heti tajunnut, mutta ei varmasti montaa reeniä tarvitse että hoksaa sen. 

Sitten siirryttiin tähän leikkimiseen ja sen patukan palauttamiseen. Muutaman kerran yritettiin sitä houkutella mukaan ihan vain innostamalla. Omaa rallia ja kivaa se sen kanssa vain veti, joten Esa käski laittaa patukkaan liinan. Joten tästä lähtien patukassa on sitten liina siihen asti että koira haluaa tulla minun kanssa taistelemaan. Lisäksi Esa sanoi minulle että voisin leikkiä Havun kanssa huomattavasti 'rajummin'. 
Lopussa kun koira oli jo poissa, kysyin Esalta vinkkejä siihen noudon luovutuksen opettamiseen ja näillä eväillä jatketaan!

Kaikinpuolin hirvittävän opettava koulutus ja huippu hyvä kouluttaja. Saatiin niin paljon apua ja opittiin paljon myös muita katselemalla. Kuukauden päästä uusiksi! 
ps. video kuvattu miun uudella puhelimella (iPhone 6) joten laatu sen mukaista! 
Tähän loppuun vielä että Pipan kanssa meillä kalenterissa kolme epävirallista hiihtokilpailua. Väliheikki-cup on kolmenosakilpailun epävirallinen koirahiihtokilpailu. Junnuilla matka on 3km, joten voiko sanoa että 'ei matka eikä mikään'. Saas nähdä tuleeko meillä Pipan kans tästä yhtään mitään.
Taiga jatkaa lomailua. Samat massat keuhkoissa edelleen olivat, samassa kohtaa ja saman kokoisina. Kasvaimiksi ne nyt nimettiin, mutta koira saa olla täällä niin pitkään kun ei niistä oireile. Taiga ei kuitenkaan ole millään lailla kipeä tai kasvaimista oireile, onneksi!
Kuitenkin kaikki tavoitteet, kisat ja tavoitetreenit meillä nyt jää Taigan kanssa taakse ja jatketaan pelkällä hauskanpidolla ja lenkkeilyllä. Niin että pikkukoiralla on vaan ja ainoostaan hauskaa

20 kommenttia:

 1. Oli varmasti ihan sika huikee tuo koulutus! Tosi hieno Linne<3

  VastaaPoista
 2. Havu on niin makee! Kiinnitin kuitenkin huomiota sun kävelyvauhtiin. Kävelet aika hitaasti kuitenkin ton kokosen koiran kanssa. Seuruuseen varmaan tulis enemmän ilmaa ja näyttävyttä kun ois vähän enemmän vauhtia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset


  1. Joo, oon huomannut tuon itsekkin ja siitä ET minulle kokoajan sanoi:D Mutta jotenki kun muut treenaa niin hirviällä vauhdilla höseltäminen ja juokseminen ja äkkiä palkka tuonne ja tänne näyttää kamalalta, joten itse yritän aina olla rauhallinen :D Nyt kun ollaan Havun kans paljon tehty ihan vaan kontakti treeniä ja temponvaihteluja niin tuo hidas kävely on kyllä jäänyt päälle ihan kokonaan!:D

   Poista
 3. Havuli♥

  Minkä kokoinen Havu on? Paino&korkeus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤️

   Äskettäisellä kotimittauksella korkeutta 58.1cm ja painoa 24.7kg. Melko hoikka kirppuhan tuo on, mutta saahan se vielä ajallaan massaa!

   Poista
 4. Havu on niin pätevä pentu!<3 plus video oli tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 5. Kivan kuuloista ja näköistä :). Hyviä neuvoja ootte saaneet :). Voi vitsit, että olisin itsekin halunnut tuonne semmaan!Kun kirjoitit tuossa, että kuukauden päästä uudestaan, niin meinaatko, että kukauden päästä menette uudestaan ET:n koulutukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja todellakin saatiin tosi paljon vinkkejä ja nimenomaan ongelma kohtiimme! Ja lämpimästi voin kyllä ET:tä suositella! Vähän niinku olis tarkoitus näin:)

   Poista
 6. Oi ku Havu on hieno! Ja hyvä ku Taiga ei oireile :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havu on❤️ Ja nimenomaan, huippua että on oireeton, ainakin tähän asti ollut!

   Poista
 7. Siis vau. Tuo videoki meni ku siivillä :D niin upeen näköstä, siis wau :) teistä tullee kyllä viä vaikka mitä tolla tahilla!

  VastaaPoista
 8. Yhdyn kaikinpuolin Sofian kommenttiin! ;)

  VastaaPoista
 9. Teidät on haastettu; http://riemurajaton.blogspot.fi/2016/01/rotupohdintaa.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia! Kiva alkaa pohtimaan näinä kylminä arki-iltoina tätä:)

   Poista