lauantai 6. helmikuuta 2016

suunta ylöspäin


Ei miulla mitään hirveen tärkeetä asiaa teille tänään oo, mutta halusimpa silti jotain päivittelyä tänne.
Viikko sitten lauantaina käytiin Meerin ja Vimman (linkki blogiin) kanssa samoilemassa metsässä reilu viitisen kilometriä. Aikaa meillä meni ihan pikkusta vajaa 2tuntia ja hauskaa ainaki oli! Sääkin suosi, sillä lämpötila oli siinä nollan molemmin puolin ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. 
Havu ja Vimma siis tapasivat ensimmäistä kertaa ja melko välinpitämättömiä toisiaan kohtaan olivat. Ei hirveästi toisten touhut kiinnostanut, mutta kyllä ne välillä yhdessäki juoksenteli. Ainoa vaan milloin Havulla tuntuu menevän homma vähän yli on, kun pysähdytään ja jäädään paikoilleen. Sitä se ei oikein kestä, mutta ei mitään kamalaa. Oikein mukava reissu kaikinpuolin!

Havun kans ei olla sen kummempia miltään osin treenailtukaan. Iltaleikkien aikaan (leikki missä toinen on paikkamakuussa ja heittelen toisen ruoan nappula kerrallaan lattialle) paikkamakuuta ja jonkun verran asennonvaihdoksia. Alkaa myös istu-maa ja maa-istu vaihdokset onnistumaan ilman että etujalat mihinkään liikkuu. Pihalla se vähäinen mitä ollaan tehty, niin pääasiassa keskitytty täyskäännöksiin. Muutamat treenit menny aikalailla päin persusta, mutta Keskiviikkona Havu teki kyllä ihan huikeet tottikset!
Käytiin Janeten kans treenaileen ja Havun kans pääasiana oli ihan vaan leikkiminen. Ohjaajan piti opetella leikkimään ja sitä me tehtiin. Seuraamispätkiä otettiin 3 ja tällä kertaa niin että haukutin ensin, käskin maahan ja odotin hetken josta suoraa liikkeelle. Ei aurannu yhtään ja piti paikan ja kontaktin ihan kokoajan huippuhyvin. Kaks ensimmäistä pätkää lopetettiin pysähdykseen ja viimeinen niin että pysähdys-liikkeelle 2 askelta ja palkka. Toisella kierroksella tehtiin asennonvaihdoksia jotka onnistu hyvin, vaikka tehtiin ensimmäistä kertaa kentällä. Ensimmäissä maa-sei vaihdoksessa taisi liikkua eteen ja tarjosi sivulletuloja kun ei tiennyt mitä tehdä, kuitenkin korjasi ja kun pääsin oikeasta palkkaamaan teki ens kerralla heti oikein. 

 
Tiistaina käytiin Pipan kans väliheikki-cup:in ensimmäisessä osakilpailussa. Matkahan junnuilla oli sen 3km, niinkuin joka vuosi. Tänä vuonna meillä Pipan kans kylläki huimat kilometrin matka. Meidän eeltä lähti malamuutti ja otettiin se parisadan metrin jälkeen kiinni. Ohistus oliki sitte ihan toisenlainen juttu, ja päätin kääntyä puolesta kilometristä maaliin päin. Viimeinen maalisuora meni hyvin ja koira veti sen kyllä mallikkaasti. Mutta ei tästä lannistuta, positiivisella asenteella jatketaan ja eikös ne epäonnistumiset kuulu lajiin. Katotaas miten ens kerralla vedetää!

Jatketaan vetojutuilla vielä. Havukin on päässyt suksien eteen muutaman kerran. Ensimmäisen kerran vetovaljaat nakattiin päälle 26.1 kun hiihdettiin huimat 50metriä Raahessa. Sehän oli ku seppä heti ensimmäisellä kerralla. Patukka kun lähti etukäteen niin johan lähti Havu ja kovaa. Voin melkeen luvata että siitä tulee ihan huikee vetokoira. Sen jälkeen oisko 2kertaa hiihdelty ja tuntuu että se kyllä juoksee ihan vaan juoksemisen ilosta, eikä niinkään sille palkalle ja sekös onkin positiivistä! Helppo käydä sitte yksinäänkin hiihtämässä kun voin sen itte palkkailla. 
Eilen laitoin myös Taigalle 2kuukauden tauon jälkeen vetovaljaat päälle ja potkurin eteen. Kyllä lähettiin pihalta semmosella vauhilla että ei ikinä. Oli meillä kyllä Havukin 'apuna'. Sports tracker näytti meille matkaksi 2.53km, ajaksi 14:32 (viimenen kilometri hölkkäiltiin) ja maksiminopeudeksi 23.2km/h. Jo oli ilosta pikkupaimenta lenkin jälkeen!

Siinä tulikin lyhyesti meidän viimepäivien tapahtumia. Jossain vaiheessa tulee pitempää reenianalyysiä eilisen ja tämän päivän treeneistä videoineen. 

Mitäs teille kuuluu?

6 kommenttia:

 1. Aiku Havusta on kasvanut nätti saksalainen<3 !

  VastaaPoista
 2. Havu on niin nätti ♥ ja pätevä, tietenkin ;)

  VastaaPoista
 3. Hyviä kuvia! Tuota tuli mieleen kun kirjoitit "muutamat treenit menny aikalailla päin persusta" että suosittelen että pidät Havuselle parin viikon tauon tottiksessa niin siitä on sitten mukava jatkaa taas treenaamista ja tekeekin kaikki liikkeet paremmin! Tara lomaili myös tuossa tammikuussa eikä tehnyt kyllä mitään muuta kun hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!

   Ja joo, sillä onki ollu nyt viikon loma ja huomenna lähtäänki kattoo Esa Tapiolle tilannetta. Ei vaan voi jättää lomalle persiillee menneestä reenistä:p

   Poista