maanantai 15. helmikuuta 2016

Yhdeksän...


kuukautta vanha on jo Havuseni. Miten aika kuluukin näin nopeasti, ihan vastahan me 11viikkoinen Havu haettiin kotiin. Matka tänne asti on kyllä ollut todella hieno ja erityisesti opettavainen. Hieno koira, kunhan ei ohjaaja sitä nyt pilaisi!

Lauantaina, 9kuukautis päivänä me oltiin toistamiseen ET:n tottiksissa. Tarkoituksena tällä kertaa tsekata niitä noutoja, jotka viime kerralla unohtui. Myös luoksetulon loppuasentoa katsottiin kun koira kävelee minun kengillä. 
Aloitettiin noudolla. Havulla siis ongelmana se, että kun heitän kapulan, se huutaa ja menee sinne kyllä kovaa. Nostaa kapulan mutta jää sen kanssa sinne seisomaan ja leikkimään. Olen tehnyt siis niin, että kun koira nostaa ja lähtee tulemaan kapulan kanssa takaisin olen sen siitä jossain vaiheessa vapauttanut palkkaan. Vaihdellen siis matkaa ennen vapautusta. Esa kysyi että olenko koskaan tehnyt niin että vapauttanut heti kun sen nostanut ja kääntynyt minuun päin. Vastasin että joskus silloin ensimmäisillä noutotreeneillä kyllä. Nyt meidän siis täytyi palata sinne. Eli kaava menee nyt niin että heitän kapulan, 'tuo', ja heti kun koira nostaa sen suuhun vapautan sen. Tätä tehdään pitkään ja sitten siitä askel kerrallaan pidentämään matkaa.
Sitten samaan syssyyn treenataan myös sitä kapulan pitoa, joka aloitettu patukalla. Kun vapautan ja se saa tulla patukkaan, leikitän sitä kunnolla ja siitä muutama pito, leikkiä ja irti. Sen jälkeen uudestaan, kapula->leikki->pito.
Alla hieman videota tästä treenistä.


Toisella kierroksella treenattiin siis sitä luoksetulon loppuasentoa. En oo koskaan tehnyt luoksetuloa pitkällä matkalla niin että olen pyytänyt sen istumaan eteen. Hetkonen Veera? Mites se eteneminen... Joten Esa sanoi heti että täytyy alkaa siirtyä pitkiin matkoihin. Muutaman kerran näytin eteenistumisen ilman mitään vauhteja. Esa sanoi että kun se seisoo mun jaloilla, yksinkertaisesti vain siirrän jalat sen alta pois ja palkkaan sitten. Sitten otettiinkin jo hallin päästä päähän luoksetuloja niin että eteenistumiseen asti. Kenttä oli kylvetty nameista tällä hetkellä ja Havua välillä kiinnosti ne vähän liikaakin. Kielsin tästä joten Havun vire laski ja se meni sijaistoiminnolle eikä enää leikkinyt, joten vaihdoin nakkeihin tässä välissä. On se kyllä ohjaaja herkkä, vähän liiankin välillä. Saatiin lopettaa treenit kuitenkin onnistuneeseen, vaikka täys hermostuminen oli kyllä lähellä. Positiivistä että sain kuitenkin kerättyä itseni, enkä kuitenkaan hermostunutkaan!! Pitää kato miettiä positiivisen kautta.

Kaiken kaikkiaan huikea viikonloppu. Niin älyttömästi opittiin molemmat uutta, ettei voi edes käsittää.
Tänään piti sitten käydä kentällä kokeilemassa toimiiko nää vinkit myös täällä kotikentällä. Toimihan ne! Havun taistelutahto vaan kasvaa ja kasvaa entisestään kokoajan. Tehtiin kaksi noutosarjaa, eli kapulan haku, taistelu ja pito. Molemmat oli superhyviä, joten ne oli hyvä lopettaa siihen. Ei pumpannu yhtään ja meni kyllä kovaa kapulalle sekä nosti sen nopeasti. Toisella kierroksella otettiin muutama pikkupätkä seuruuta ja yksi luoksetulo pitkällä matkalla ja niin että eteenistuminenkin mukaan. Ei yhtään törmänny eii, muuten vaa meinasin persiillee lentää. Mutta loppuun asti vauhilla ainaki tuli!
Pipan kanssa samalla noutohässäkällä aloitettiin niinikään rakentamaan nouto alusta. Samat 2 noutoa, ja sehän oli oikeasti hyvä! Piti hyvin, ei pumpannu ja haki kapulanki ripeästi. 

Tänään hiihtokilometrejä miulla ittellä kertyi vajaa 20km ja huomenna Pipan kans hiihellään. Torstaina startataan, sillä väliheikki-cupin toinen osakilpailu siirrettiin viikolla eteenpäin huonon lumitilanteen vuoksi. Muuten saa koirat lomailla tämän viikon nyt kokonaan. Lenkkeillään vain!

12 kommenttia:

 1. Ei oo tosikaan mitä vauhtii etenette o.o propsit kyl sulle kaikesta! Vau

  VastaaPoista
 2. Havu menee kyllä tosi vauhilla kapulalle!! Ootteko Havun kanssa koskaan vain leikkineet kapulalla, kilpaa sinne ja takaisin? Näin leikin kautta oppisi varmaan palauttamaan sen nopeaa ja mielekkäästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällä tekniikalla olla tehty, vaikka se onki käyny mielessä. Kuitenkin mielestäni saan sen tällä tekniikalla tuomaan kapulan niinkuin se pitääkin, joten en näe tarvetta muuttaa tapaa!

   Poista
 3. Siis vau! Toi teijän tekeminen on ihan tosi kivan näköstä! :)

  VastaaPoista
 4. Sää et tota koiraa tolla menolla saa pilalle tekemälläkään, ootte huippuja. Proud of you my girls! :*

  VastaaPoista
 5. Havu on kyllä komea saksalainen :).
  Tässäpä meän pohdintoja samasta aiheesta http://aavetassut.blogspot.fi/2016/02/esa-tapion-tottiskoulutus-oulussa-132.html :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havu kiitteleepi❤️

   Kivasti sinäki aiheesta kirjotellut!

   Poista