perjantai 25. maaliskuuta 2016

Massaa ja rohkeutta


Nyt on niin paljo kerrottavaa että luvassa on sekavaa tekstiä.
En edes muista kuinka pitkältä ajalta on asioita kerrottavana, mutta kokeillaan muistaa suunnilleen kaikki. 

2.3 hiihdeltiin Pipan kanssa kerhon omissa epävirallisissa. Latuna siis meidän kotilatu, joka pituudeltaan 2.8km. Äiti vei koiran, sukset ja muut kamat paikalle jo aikaisemmin ja mie pyöräilin viime tinkaan paikalle. Latu oli todella hyvässä kunnossa ja hiihdettiinkin meidän pohjat tälle vuotta. Lähtö oli hyvä ja koira veti koko matkan super hyvin. Aikaa meni 7:18, sijoituttiin junnuissa 2/4 ja voitettiin seuran vetohiihdon seuranmestaruus 2016! Hyvä fiilis kun saatiin edes yksi hiihto hiihdettyä hyvin ja onnistuneesti. 

Hiihtolomalla oltiin Jiin kanssa lapissa ja tällä kertaa miulla ei ollut ketään saksalaista mukana. Kelkkailtiin, lasketeltiin, hiihdettiin, syötiin ja naurettiin. Olipa huippua päästä pitkästä aikaa rinteeseen. Eikä ilmatkaa lähteny pihalle ku kerran ja kaatumisetki pystyy laskeen kahen käen sormilla! Tosi kiva paikka oli laskia tuo Pyhätunturi, tykkäsin. Hiiheltyä ei tällä reissulla ihan suunnitellun verran tullu, mutta jokunen kilometri käytiin kuitenki hiihtämässä. Suoraan mökin pihasta lähti latu suolle ja siellä oli kyllä maisemat ihan vähä erit ku täällä.
Reissun aikana oli Havu päättänyt aloittaa juoksunsa. Jippihii! Onneksi kelit oli täällä niin leudot että pysty koira olemaan tarhassa yötäpäivää, sotki nimittäin todella paljon. Nyt juoksut ohitse ja toivotaan mahdollisimman pitkää juoksuväliä, kun edelliset juossu 3kk väliin..

Tuossa Maaliskuun toisella viikonlopulla Esa oli taas täällä päin. Kehui että ollaan menty Havun kanssa hirvittävästi eteenpäin viime näkemästä, vaikka ei olla melkein yhtään treenattu. Imuttelin Havua kun se on ollut vino seuruussa, mutta tuossa muutaman viikon imuttelu 'jakson' jälkeen alkaa olemaan suora. Esa myös käski ottaa seuraamiseen mukaan myös juoksun, ja heti alusta alkaen olla tarkkana keulimisen kanssa.
Tänään aloitettiin myös paikallamakuu treenit. Tarkoituksena toki tehdä Havulle varma ja hyvä paikallaolo, tottakai. Aloitettiin ihan helposta ja pikkupikku askelin vaikeudetaan. Matkaa, pituutta ja häiriötä. 
Pari päivää taaksepäin me vaihdettiin myös pitoihin patukan tilalle kapula. Käytiin ostamassa Gappayn narullinen ja vaihdettavalla keskiosalla 850g kapula. Siihen lisäksi juutti keskiosa, joka on siinä kapulassa nyt ollut. Purihan se. Ja taisteliki kovasti. Eikä pumpannu edes pidoissa. Ehkä se tosiaan noutaa joskus vielä sillai niinku pittää.  
 
Yleisestihän meille kuuluu hyvää. Purureenit kerran kaks viikossa, tottistellaan miten jaksetaan ja hiihdetään vielä kun on lunta. Melko rennosti on nyt Maaliskuu menty ja treenattu minimaalisestikin. Havu saanu massaa lisää paljonkin ja pikkuhiljaa alkaa näyttää ihan koiralta. Pitäis kyllä punnita kunhan jonnekkin oikealle puntarille pääsee. Tai sitte vaan kuvittelen, ku tyyppi kasvattanu sellasen karvan ympärilleen tarhaillessaan. Kuvittelee varmaan asuvansa jääkaudella. Massan ja karvan lisäksi myös rohkeutta on pieneen paimeneen tullut hirvittävästi. Nykyään läheskään joka asia ei johda maailman loppuun ja 'pelottavia' juttuja voi huoletta mennä tutkimaankin, eikä maailma vieläkään lopu. Myös vihreät miehet joka kolkasta on tainnut painua kevättä piiloon, sillä läheskään jokaisen puun takana ei niitä ole eikä jokaiselle rasahdukselle tarvitse huutaa.

Taigan kans käytiin lekurilla Maanantaina. Keuhkot kuvattiin ja todettiin että kasvaimet ei oo kasvanut yhtään, ehkä jopa aavistuksen pienentyneet. Kortisoni lopetetaan kokonaan ja tällä hetkellä koira saa ainoastaan mahasuojalääkettä, joka toivottavasti vähentää närästystä ja tyhjän mahan oksentelua. Lisäksi Taiga saa ruokaa 2-3 kertaa päivässä. 
 

6 kommenttia:

 1. Hitto kun Havu näyttää jo niiin isolta :D Onko muuten ollu minkälainen mörköikä?
  Mutta tosi kivoja kuvia (ja tekstiä, tottahan toki) ja kommeita koiria ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, tuntuu et se on kasvanu ihan järkyttävästi ihan ykskaks!:D
   No sellanen keskiverto:p 'pahimmassa' vaiheessa tuntu että joka asia johtaa maailman loppuun, ja kaikkia rysähdyksiä säikähdettiin kuolemaan asti. Ihmiset kauhistutti ja muut koirat kauhistutti. Kuitenkin päästy yli noista ja niinkuin kirjoitinkin niin paljon rohkeampi on nykyään, joka toki tarkoittaa helpompaa arkea. Pikkuhiljaa aletaan pääsemään yli kokonaan tästä mörköilystä.

   Kiitoksia hirvittävästi jälleen♥

   Poista
 2. Oon jo ihan oottanu sulta postausta, haha :D
  Mutta siis ihania kuvia ja Havusta on kyllä tullu komea (kaunis) saksalainen! :)

  VastaaPoista
 3. Määki ootin ihan innolla seuraavaa postausta :D. Tosi nätti tuo uusi banneri, tykkään! :) Mihin te ootte purettanu Havua treeneissä? Normaaliin purutyynyyn vai rungolliseen? Vai ootteko jo siirtyneet juniori hiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah, no kiva että joku oottaa!:D ja tykkään itekki tästä!
   Ja rungollista purutyynyä Havu purreepi.

   Poista