perjantai 20. toukokuuta 2016

Täytti vuoden ja vahvistu


Viime postaukseen viitaten, Ahonen siis saavutti vuoden iän tuossa 13.päivä. En tässä nyt sen enempää voivottele kuinka aika kuluu ja koira oli vasta pieni pallero, vaikka niinhän se oliki. En kyllä yhtään ikävöi sitä pentuaikaa. Ihana nyt kun koiralla alkaa ehkä olemaan himpun verran järkeä päässä ja voidaan kunnolla tehdä hommia. Vaikka ollaanhan me melkein aina tehty kaikki täysillä, mutta 'you know what I mean'. Ja jos joku on katsellut meidän kilpailukalenteria, on varmasti huomannut tällä hetkellä ainoan tulevan kokeen. Niimpä, Ahon BH:koe. Ja se on jo ensviikonloppuna. En oikeastaan jännitä yhtään ja lähden kokeeseen kyllä luottaen koiraan. Koira on tehnyt niin hienoa tottista että luulen sen tekevän hyvin myös kokeessa. Palkattomuus toki saattaa sitä ärsyttää ja palkkailee itseään huutamalla tai riekkumalla remmissä. Mutta lähdetään kuitenki kattomaan mitäs se sielä oikein keksiikään yleisöä naurattaakseen ja ohjaajaa suututtaekseen. 

Synttäriviikonloppuna meillä oli Johanna Nivala koutsaamssa tottista. Viimeksi Johanna oli Ahoa nähnyt ja toisin päin syksyllä 2015 kun Ahonen oli vasta 13viikkoa. Kehujahan se sai ja paljon. Vaikka en kyllä kiellä etteikö se olisi ollut hyvä. Halusin Johannan kans käsitellä noutoa ja seuruun käännöksiä. Johanna meinasi että kapulasta taistelu on tälle koiralle huono ja siltähän se tuntuukin. Kapula alkaa olla Ahoselle jo niiin paljon muuta kuin minulle palautettava objekti ettei tosikaan. Kun sen sille heitän, se hakee sen ja palkkailee sitten itse itseään juoksemalla ympäri kenttää se suussa. Siitä irrottaminen onkin sitten aivan toinen juttu. Pidoissa se alkaa vain taistella siitä, enkä tosissaan jaksa sitä enää käden päällä pitää kun toinen vain murraa ja taistelee. Hommaa siis jatketaan sillä samalla tyylillä millä silloin joskus pentuna koiran opetin kapulan nostamaan. Toivotaan että se joskus noutaa. 
  Seuraamisen käännöksistä täytyisi saada hitusen nopeampia. Muutaman tosi hyvän käännöksenhän se kyllä teki ja sellaisia kun saataisiin aina. Alkuun käännöksistä täytyy saada nostattavia ja ne tehdään ainoastaan pois päin koirasta eli oikealle. Kun kulma oikeasti nostattaa koiraa, sen vietti on hyvä ja se tekee hyvin myös vasemmat kulmat ja täyskäännökset. 
Kokonaisuutena tykkään Johannasta aivan todella paljon. Niin mustavalkoinen ja reilu koirille että todella mukava käydä hänen opissaan! Suosittelen kyllä kaikille PK-harrastajille tai miksei TOKO-ihmisillekkin.

Yllä näettekin Ahosen uuen tyynyn ja tähän siirryttiin nyt myös puruissa. Iskee tähän todella huomattavasti paremmin ainakin minun kanssa ja sanoihan tuo maalimieskin koiran vahvistuneen. Jee! Katsotaan nyt pikkuhiljaa mihin tämä tästä lähtee vai lähteekö mihinkään. 
Jälkiä ajettiin eilen ja ensimmäistä kertaa laitoin mukaan 2 esinettä ja yhden ysikympin. Esineiden ilmaisu hieman epävarmaa jäljellä, mutta kun pääsen sitä vahvistelemaan niin luulempa että koira varmistuu kun hoksaa että tämähän on hyvä juttu. Ysikymppi kulmasta se ei mennyt askeltakaan yli. Ei edes puolta askelta ja se jos jokin yllätti minut. Yleensä se ajelee kulmista reippaasti yli jos vain pääsisi mutta jotain on tapahtunut (tai sitten meidän tuurilla tuokin oli pelkkää hyvää tuuria). Joka tapauksessa jäljen kanssa ollaan hyvällä mallilla. 

Taigan kanssa ollaan jonkin verran treenailtu hauskanpidon merkeissä AVOimen liikkeitä. Jäävät sillä on tällä hetkellä varmasti paremmat kuin kellään muulla meidän koirista. Seuruu toki on luokkaa 'taiga seuruu' mutta ei kaikkien tarvii olla niin hyviä. Kierto ja ruutukin sujuu vaikkei niitä ollakkaan hirvittävästi treenailtu.
Pippa on sairaslomalla. Taas. Todennäköisesti lähtee Ahosen mukaan luustokuviin Ventelälle kesäkuun alkuvaiheessa. Toivotaan että selviää mitä siellä on, jokatapauksessa siis selkä oireilee.

Kesälomakin lähestyy ja päiviä päättäripäivään enää 15. Eihän tätä kasiluokkaa nyt sanonnan mukaan erityisen 'kunnialla' läpi päästy, mutta nooh. Kaksi koetta vielä jäljellä, koitetaan tsempata nyt niihin ja tehdä vielä pieni loppurutistus.
Kesäloma suunnitelmia ei kummoisemmin kyllä ole. 5.6, eli heti loman alkajaisiksi lähdetään Jiin ja koko koiranelikon kanssa mökkeilemään. Muuten olen varannut loman vain ja ainoastaan treenaamiselle ja nukkumiselle. 
Hyviä treenejä ja hyvää kesänalkua teillekki!
    

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja kivan olonen blogi. Jään seuraamaan!! :)

  VastaaPoista
 2. Miten olet opettanut koirat haukkumaan? Ajattelin yrittää omalle koiralle myös jos sen kautta saisimme hieman viettiä lisää tottikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki on opetettu turhauman kautta. Esimerkkinä saalistuta koiraa, siitä lelu piiloon ja kun koira haukahtaa palkkaan sen siihen. Lisäilee sitten käskyn mukaan.
   Ahon haukkua on vahvistanut myös ipossa käytettävä kierrä käsky.

   Poista
  2. Miksi kutsut nykyään Havua vain Ahoksi? Toki koiralla lempinimiä saa olla, mutta pidätkö enemmän Aho -nimestä kuin Havu -nimestä?

   Poista
  3. Hyvä kysymys, sillä en tosissaan tiedä :D
   Jostain syystä 'Aho' on vain jäänyt päälle, kirjoittaessa, puhuessa ja koiraa käskiessä. Silloinkun pitää koiralle tosissaan olla niin sanotaan alkuperäisellä Havulla, muuten se on aikalailla Aho :'D

   Poista
 3. Ihania kuvia ja muutenki aho tekee niin makeesti <33

  VastaaPoista