perjantai 3. kesäkuuta 2016

BH aho!

mul ei ollu mitään muut ku mahdollisuus
ja tieto siitä että mitä tahdon voin saavuttaa
  koval duunil asiat vaan onnistuu 
kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan 
hanskat ei tipahda
 periks ei anneta 
ne sanoo: et pysty, et voi, ei kannata
 mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelt 
ne saa luun kurkkuunsa, kun tulosta taas teen
 jatkan jaksan vaikka väkisin
 jos ois helppoo, kaikki tekis niin
 mus on voima, jota en voi vaimentaa 
pusken täysii aina vaan 
mun ei täydy, vaan mä saan


Ylläolevasta näkee varmaan kaiken sen oleellisen, mutta palataan silti hetkeksi viime sunnuntaihin, eli päivämäärään 29.5.2016. 
Kello oli 6.45 kun kello soi ja kerrankin päätin nousta ylös samantien. Koira pihalle ja jotain kampetta niskaan itellekki. Puolikas edellisen päivän iltaruoasta ja fitdoggia messiin. Koira autoon ja matka kohteeseen metsä alkaa kello 7.30. Ensimmäisenä vuorossa siis hakukoe. Kisaajia oli 6 joten henkilöetsinnän ja esineruudun suorituksissa meni sinne yhteen asti. 
Heti metsään saavuttaessa kävin Ahosen kanssa muutaman kilometrin kävelyllä.

Vähän yli yhden päästiin lähtemään tottiksiin. Vain neljä kuudesta koirasta suoritti tottelevaisuuden joten siinä ei kauaa menny. Hakukoe kun saatiin päätökseen oli vuorossa arpoa BH suorittajien numerot. Vetäsin näppärästi meille numeron 4. Viimeisiä. Paikkamakuu ensin. Ei helvetti.
No, eikai se auttanut jäädä kitiseen vaan jäädä odottelemaan omaa vuoroa. Sirujen tarkistuksen aikana Aholla oli kyllä kierroksia mittarissa ihan himpun verran liikaa. Ajattelin etten yhtään virittele koiraa ennen suoritusta, vaan juuri ennen suoritusta haen se autosta, haukutan muutaman kerran ja kentälle. Parina oli Ahoa 3kuukautta vanhempi saksanpaimen narttu.

Paikallaolo: Puutteellinen
ttärää. Eihän tämä kovin suurena yllätyksenä tullut, kun sitä ei hirvittävästi olla iriössä treenatukkaan. Ajattelin aluksi että nappaan koiran samantien mukaan, jottei tule epäonnistumista mutta kuitenkin tyhmänä päätin kokeilla. Hyvin se sinne jäi, mutta ensimmäisen kaavion jälkeen lähti jäljestelemään.
Seuraaminen kytkettynä: Tyydyttävä
Ja hyvin jatkuu! Koira huusi aloituksessa ja himpun verran edisti ensimmäisellä suoralla. Muutaman kerran toisessa päässä napsasi kädestäkin. Ohjaaja melkein unohti tehdä hitaat/juoksun, kuitenkin muisti ne viimetinkaan tehdä. Täyskäännökset oli laiskoja, muut käännökset kuitenkin suhteellisen hyviä. Henkilöryhmässä kontakti putoili jonkin verran. Pisteitä tippu kamalasti siitä, kun puhuin koiralle ylimääräsiä.
Vapaana seuraaminen: Erittäin hyvä
Olihan tämä jo paljon parempaa. Koira oli mukana tekemässä. Täyskäännökset laiskoja, mutta hitaat/juoksu oli tosi hyviä. Muut käännökset myös hyviä! Henkilöryhmässäkin oli aavistuksen paremmin mukana. 
Istuminen: Erinomainen
Valmistava osa kunnossa ja koira istui nopeasti. En muista että tuomari olisi maininnut mitään pälyilystä. Nätti tämä oli.
Maahanmeno&luoksetulo: Erittäin hyvä
Meni maahan suhteellisen nopeaa ja pysy hyvin. Ois saanu tulla vähän 'voimakkaammin' luo. Jouduin ottamaan yhden korjaavan taaksepäin että sain koiran lähemmäksi. Siirty sivulle hyvin. Tein myös sen virheen itse että kun käännyin ja huomasin olevan vinossa koiraan, joten liikuin sivuaskelia. Tästä liike nollataan kisoissa. 

Kaupunki ei pelottanut kyllä ollenkaan. Ahosta ei kiinnostanut mikään ja se vain jälesti ojia joten sekin päästiin läpi.
Lopputulemaksi siis saatiin hyväksytty BH ja kilpailuoikeus! Kyllä mie vaan niin tykkään tuosta koirasta
    

24 kommenttia:

 1. Isosti onnea hyvälsytystä BH:sta!! :)

  VastaaPoista
 2. Personal laidaltarääkyjä ei voi kato koskaan onnitella kylliksi, joten onnea vielä parhaat<3

  VastaaPoista
 3. Poistin sun kommentin vahingossa, Silja!
  Mutta siis, Aho tulee kun ensin oli 'Havukka-ahon ajattelija' ja jollain ilveellä siitä muotoutui pelkkä aho joka on miltei kokonaan vaihtunut koiran nimeksi :'D
  Mutta kiitän suuresti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eipä mitään! Okei. Mua on niin pitkään jo mietityttänyt toi lempinimi, että nyt oli pakko kysyä. :D

   Poista
 4. Niin paljon onnea! On se kyllä upee...

  VastaaPoista
 5. Mun molempien koirien BH-kokeissa ollut sama tuomari. :)

  VastaaPoista
 6. Miksi koiranetissä lukee, että PAKK0? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin samaa.

   Poista
  2. Eilen huomasin itsekkin että miksi näin. Kaikille tuon kokeen beehoolaisille oli merkattu koe hylätyksi vaikka kaikki sen läpipääsivät. Yksi koelainen aikoi soittaa asiasta.

   Poista
 7. Onnittelut! Onko sinulla lisää kokeita tiedossa tällekesälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ei meillä tälle kesää. Koira kun vasta vuoden. Toki jos saadaan jälki hyvin kuntoon nii miksei syksyllä FH1 vois käydä ajamassa.

   Poista