keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Järkeä susihukkien keskelle ja kesäloman aloitusta


Ja näissä tunnelmissa taas. Yksi peruskoulun luokka taas takana ja viimeinen starttaa tuossa syksyllä. Voin melkein sanoa että sen jälkeenhän se opiskelu vasta oikeasti alkaakin. Mutta kuitenkin, kesäloma on edessäpäin ja sanotaanko että nyt alkaa treenaaminen! Jälkiä, tottista, puruja ja uimista. Siitä koostuu meijjän kesä Ahosen kans. 

Kesäloma aloitettiinkin mökkeilemällä. Sunnuntaista keskiviikkoon oltiin Jiin ja kaikkein 4koiran kanssa mökkeilemässä. Viime vuonna mukana oli vain 2koiraa ja nyt sama määrä tuplaten. Hyvin me silti mahduttiin ja tultiin toimeen. Joka ilta reenattiin jotain jonkun kans, joka ilta saunottiin ja uitiin ja joka päivä syötiin järkyttävästi ja nimenomaan niitä kaikkia turhuuksia. Karkkia kulu ihan luvaton määrä, samoin limsaa ja sipsejä. Huhheijjaa, kesän herkuttelut oliki sitte siinä.
Mökin pihalla virtaavassa joessa oli vesi niin matalalla että toiselle puolelle pystyi kävelemään ja keskellä jokea oli vettä huimasti nilkkoihin asti. Onneksi näin, sillä jo ensimmäisenä iltana saatiin Havukin ihan uimaan asti. Ensimmäisen kerran ihan vain tylysti vein sen toiselle puolelle ja seuraavat kerrat se hyppäsi ihan itsenäisesti veteen uimaan. Aina se on tykänny kahlata ja roiskia muttei koskaan ihan uimaan asti kuitenkana uskaltautunut. Tämän jälkeen joka kerta kun uimaan mentiin se lähti Taigan perään täysillä.

Maanantaina kävästiin merellä. Tänä vuonna siellä olikin ihan vaan hieman erimaisemat mitä viimevuonna. Nyt siellä oli oikeasti hiekkaa ihan mukavasti, kun viimevuonna hiekka-alue oli huimasti metri kertaa metri. Tavarat kun saatiin levitettyä yhteen kohtaan lähdettiin kameran ja vesilelun kanssa etenemään loputonta hiekkaa. Aluksi oli tarkotus lähteä myös vedessä etenemään niin että koirat olis päässyt uimaan jossain vaiheessa, mutta vesi oli niin matalalla että ei lähdetty sitte ollenkaan sinne kahlaamaan. 
Tiistai ja Keskiviikko meni ihan vain ollessa. Tiistaina taidettiin käydä 10km remmilenkki että päästiin kauppaan ostamaan lisää mässyä. 
Jokatapauksessa huippureissu jälleen kerran, kiitos! Janeten tekemä video

Mökiltä kun tultiin, kerettiin tekemään yhdet purut ja viikko sitten Tiistaina lähdinkin ripariviikolle ja sieltä palasin eilen. Joten purut olleet jonkin aikaa tauolla, kunnes eilen päästiin pitkästä aikaa niitä tekemään. Hallinta nyt on kyllä sillä mallilla että vois laulaa niinku apulanta 'hallinta on historiaa'. Se huutaa joka kerta seuraa käskystä ja vuotaa myös liikkeessä. Kierrä käsky merkkaa oikeastikkin koiralle jo jotain ja haukussa alkaa olla asennetta. Taistellakki se on vihdoin alkanut ja kokosuuotteella puree hyvin. Tyynyyn siis vielä koira puree. Ehkä paketti vielä joskus saadaan paketoitua kasaan. 

Tottis. Hohhoijjaa, onko pakko siitä edes puhua? Ongelmia, ongelmia, ongelmia ja hieman lisää ongelmia. Seuraa käsky tarkoittaa edelleen pienen paimenen päässä 'seuraa ja huuda'. Esan kanssa eilen keskustelin ja nyt tehdään ihan vain että 'seuraa' ja jos koira hiljaa niin se palkataan siitä. Eli pelkästään perusasennosta. Pikkuhiljaa puoliaskelta ja askel, riippuen siitä miten se kuonon kiinni pitää. 
Jäävistä istuminen ja seisominen hyviä. Seisominen oikeastaan tosi hyvä ja ehdottomasti vahvin jäävä. Maahanmeno vaikein, tarvittee vielä pienen vartalo/käsiavun mutta menee kuitenkin reippaasti maahan. 
Pitoja palattu tekemään taas patukalla ja sitä se pitää hyvin.
Sitten siihen mihin otsikon alkukin viittaa. Minun vuosien haave jonka lopulta äiti toteutti ja niin äidille harrastuskoiraksi kotiin muutti pieni malinoisin vauva. Eatz Anni, tutummin 'Riimi' on käyttölinjainen belgianpaimenkoira malinois narttu joka on tähän maailmaan 12sisaruksensa kanssa syntynyt 8.3.2016. Tällä hetkellä 15viikkoinen riiviö on ihan huippu tyyppi. Se ei pelkää yhtään mitään. Mitkään alustat, äänet, paikat, esineet eikä asiat pelota yhtään. Saalisviettiä paljon ja ylenottaen erittäin lupaava harrastuskoiran alku.

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja oii, malinois munkin ikuisuushaave <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Ja ehkä joskus ihan minulla itselläkin <3

   Poista
 2. Toi pentu ei kyllä helpota tätä mun pentukuumetta saati sitten mun ikuisuuskysymystä: saku vai belgi? Tuntuu että saksalaista ei saa niin helposti pilalle mutta sitte taas belgissä, varsinki maleissa, se räjähtävä energia on vaa jotenki niin upeeta.... vaikeeee! Tällästä siis vaan oon koko pienen ikäni miettiny ja erityisesti seuraavaa koiraa ajatellen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saksalaisen kannalla ;) joku huippu yhistelmä ja sieltä pentueen paras pentu, helppoa!
   noeivaa sama kysymys minullaki viime vuonna päässä pyöri. Pitäiskö se kokeilla räjähdysmalia vai pysyä näissä vahvoissa saksalaisissa. Pysyin kuitenki saksalaisissa ja käsissä nyt vuotias saksanpaimen joka on mielettömän hieno.
   Mutta en kyllä vieläkään malinoossia oo listalta sulkenut, varmana joskus minunki omistuksessa. Ihana ku pääsee tutustuu tällee kokoajan lähellä muttei itte kuitenkaan tartte ;)

   Poista
  2. nojoo, tavallaan tunutuu että saksalainen on tasasempi kuitenki ja vähä semmone yksinkertane eläin :DD mali on oikeissa käsissä niin hieno mutta sitte taas ite menisin varmaan solmuun semmosen kanssa, kuitenki monimutkaset aivot niillä. ja jotenki se saksalainen tuntuu niin varmalta valinnalta :')

   Poista
  3. no voin kyllä sanoo että on nämä susihukat kuitenki yksinkertasempia. Nimenomaan, oikeissa käsissä malinoossit on tosi hienoja, mutta kyllä mie varmaan semmosen saalishäärän onnistuisin lyttäämään :D

   Poista
 3. hyi mikä ällö pentu <3 Kirjoittelehan miten kakaran kanssa arki lähtee menemään! :)

  www.tottethehavanese.blogspot.fi
  www.paronithedutchie.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Onpa Riimillä pitkä turkki malinoissiksi! Vai näyttääkö vain kuvassa? Ainakin Ussilla ja Jedillä oli ihan lyhyt karva sillon. Hyvää juhannusta teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin kattoin ihan samaa, aika pitkä karva! Mutta tosi söpö <3

   huskytbelgitcockerit.blogspot.fi

   Poista
  2. No vähä sillä on korvakarvoja ylimäärästä :D

   Poista
 5. oi sun kuvat on kyl nii hienoi aina! vois sitä vähä ajtivoitua blogijuttuje puolella

  VastaaPoista