lauantai 9. heinäkuuta 2016

reenejä. kaikessa yksinkertaisuudessaan


Ihan alkuun muutama kuvanen harmajista. Yks päivä tuossa kuvattiin Jiin kanssa kaikista pää ja jonkunsortin rakenne kuviakin, nuo Pipan kuvat siltä kerralta. Blogissa pieniä muutoksia tapahtunut. Lukijapalkin laitoin nyt näkyville, sillä 'lukijaksi' linkki ei ilmeisesti toiminut ollenkaan ja olen saanut siitä paljon kommenttia. Nyt pitäisi toimia kaikilla. Banneri lähti kävelylle. Nykyinen banneri oli ollut jo niin kauan ja se oli hieman talvinenkin, joten poistin sen kokonaan ja mennään nyt hetki näin. Uusi banneri kyllä on (toivottavasti ainakin) tulossa. Siirsin myöskin kaikki muut koirat tuonne 'muut' otsikon alle ja ainoastaan 'päätähti' Havu on yksikseen. Muista koirista kun ei paljoa täällä ole, niin en halunnut pitää jokaisen nimeä erikseen bannerin alla, varsinkaan kun niitä nimiä on jo niin paljon.. Mennään siis toistaiseksi ainakin näin!

Tuossa reilu viikko sitten Havu sairasti vesihännän. Kipulääkekuurilla se saatiin kuriin muutamassa päivässä, onneksi sillä koira tosiaan oli kipeä. Silloin ei siis reenattu eikä oikeastaan olla sen jälkeen reenattu juuri ollenkaan. Kuumina hellepäivinä en halua kiusata koiraa ja sadepäivinä en itse vihti lähteä varsinkaan kun ei ole mikään pakko. Kokeillaan jos nyt vähän reipastuttaisiin sillä ahosen juoksutkin alkaa vihdoin olla loppusuoralla.
Mitä me sitten ollaan reenattu sillon ku on reenattu?
Piilonkiertoja ja hyppyjä. Pihalla on nyt viikonpäivät ollut tuo metrinen pressueste. Havu jostain syystä on oppinut tuolla puisella ponnistamaan päältä, joten pieni hyppykuuri pressulla ei ollenkaan ole pahitteeksi. Yksinkertaisesti palkkaa ei saa jos esteeseen osuu. Ei montaa reeniä ole tarvinnut tajutakseen miten homma meneekään. Puhtaasti hypätessään hyppytyyli on ihan jees, vaikka eipä tuo hyppytekniikkasarjojen reenaaminen varmasti ole pahitteeksi jollekkin iltaa reenata.

Hypyn lisäksi reenilistalla on ollut piilonkierrot. Pihalla muutama piilokin seisoo toistaiseksi joten näitä on tullutkin reenattua oikein urakalla. Välillä kahta piiloa, välillä 4 ja joskus jopa 6 kiertoa edestakaisin kahdella piilolla. Yhtä piiloa kierrätettiin vain silloin kun itse kierto opetettiin. Tyynyn kanssa tätä on niin hauska leikkiä. IPOon liittyen on treenattu myös iskuja 'iltajumppaillen'. Maalimies on lomalla nyt 3viikon ajan, joten purut tällä hetkellä hieman tauolla. Viimeisimmällä reenillä koira siirrettiin hihalle. Sen kautta saalisrauha paljon parempi, eikä pumppaa juuri ollenkaan. Kokosuuotteella puree ja iskee hyvin.

Muut tottisliikkeet onkin saanut olla täystauolla. Varsinkin seuraaminen, koska valehtelematta en edes muista millon viimeksi nimenomaan sitä oltaisiin reenattu. Ainoa mitä tällä hetkellä tehdään on ns. aktiivisuusreeni iltaruoalla. Naksutin käessä ja ruokaa toisessa seison täysin hiljaa ja odotan että koira jotakin tarjoaa. Kaikesta tarjonnasta saa ruokaa ja koira kyllä tarjoaa kaikenlaista. Eniten perusasentoa ja siihen sitä olenkin palkkaillut, sillä se on siinä hiljaa. Yksi askel eteen ja yksi taakse seuruupätkiä myös tehty ja koira on edelleen hiljaa. Ihan huippua!
Kentällä tällä hetkellä vain saalistetaan. Viime reeneissä vihdoin tajusin kunnolla että se taistelu tuon koiran kanssa ei kannata, kun se vain laskee virettä. Semmonen matkalaukku se on 'taistellessaan' joten miksi turhaa vääntää. Nyt ainoastaan saalistetaan ja purusta koira voittaa heti. Hetken saa kantaa ja 'maahan' josta peli jatkuu. Koira tykkää paljon enemmän eikä ohjaajankaan tarvitse tuskailla miksi se ei taistele ja väkisin vääntää. 

Jäljellä on käyty melko laiskasti ja syyllisenki voi löytää aika äkkiä. Kaikki lyhyt nurmiset pellot on auto matkan päässä, eikö se ole jo aika hyvä syy?
Jäljellä on kuitenkin edistytty. Ruokaa on aikalailla vain paalulla, ysikymppi kulmissa ja rasioiden jälkeen. Koira jäljestää hyvin ja matkan varrella olevat rasiat/esineet ilmaistaan nopeaa ja suoraan. Ainoana ongelmana pidän ehdottomasti ennen paalua rauhoittumisen. Maassa makaaminen kuin vain nostaa koiran ihan taivaisiin ja jäljellä mennään kovaa ja korkealta. Siitä huolimatta koira jäljestää tarkkaan eikä se kisko ja mie itse haluan koiralla olevan viettiä jäljellä ja hännän ylhäällä, vaikka oikeastikkai sen pitäisi olla alhaalla. En sitten tiedä mitä pitäisi tehdä tai olla tekemättä.

4 kommenttia:

 1. niin kivoja kuvia! ♥

  minäki ajatellu että tollasta koiran aktiivisuutta mulle pitäs välillä treenata ihan sillain kuurina, mutta: sillon en halua virettä nostaa ihan taivaisiin joten saalista ei voi käyttää ja Kirppu taas palkkaantuu ruualla niin surkeesti vaikka olis ollu viikon huonolla syömisellä/pari päivää paastolla että sen mielenkiinto loppuu aika nopsaan.. ihan sama miten yrittäs ruokaa arvottaa, nuori uros on nirso mikä nirso jos sille päälle sattuu :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤️

   miten tuo tuntuu niiin tutulta.. siis ruoka on liian vähä ja saalis liikaa. iltaruoalla ku yöllä 12aikaa tekee nii alkaa ahollaki olla nii nälkä että vihtii tehä. muute ei kyllä puhettakaa että ruoalla kovin kauaa koira jaksais tehä :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan Canon EOS 600D ja siihen miulla on Tamron SP AF 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD. Tällä hetkellä tamroni kylläkin palasina tippuessaan maahan, joten tällä hetkellä suurinosa kuvista joko tuolla miun 600D tai kaverin 1200D ja häen Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III. Ei sen 'hienompia' kalustoja oo tämän blogin kuvittamiseen käytetty, mutta kiitän suuresti, ihana kuulla!!

   Poista