tiistai 30. elokuuta 2016

Liike kerrallaan koko tottis

Kootampaa hieman liikkeitä kasaan ja katsotaan, miten ahonen selviytyisi jos nyt veisin sen kolmosluokan kokeeseen. 

Seuraaminen: Seuraamiseen me on saatu kauheesti viettiä lisää ja koira esittää oikeasti korkeassa tilassa seuraamista. Pieniä pilkunviilauksia toki löytyy aina, tällä hetkellä suurimpia varmaankin auraaminen ja keuliminen. Välillä tahtoo ne etukäpälät nousta tosissaan liikaa, mutta pikkusen ku muistuttaa ne palautuu taas takaisin maanpinnalle. Painaa todella paljon, hetkeksi uskoo kun työnnän sen polvella pois, mutta seuraavassa reenissä ongelma taas palannut. Pitäisi varmaan oikeasti oottaa tähän joku kuuri niin että peekele loppuu se painaminen. Oon vaan tällä hetkellä niin fiiliksissä tästä vireestä ja ilmeestä tehdä, etten uskalla kouluttaa ja torpata taas. Noeivaitis, koulutusta koulutusta!
Henkilöryhmässä vielä tekemistä. Jonkun verran pälyilee ja ehkä hieman jätättää, mutta ei kuitenkaan mene eikä edes yritä mennä ihmisten luokse.

Liikkeestä istuminen: Jäävistä huonoin tällä hetkellä. Valmistelevasta osasta tulee jo valittamista kun seuruussa painaa ja keulii. Sekoittaa tällä hetkellä istumisen maahanmenoon ihan liian useesti. Reaktio istumiseen saisi olla vielä hitusen nopeampi, ainakin omaan silmään. Istuu kuitenkin varmasti sillon kun istuu ja istuu loppuun asti tarkkaavaisesti ja varmasti. 

Liikkeestä maahameno: Pikkuhiljaa oikeasti hyvä. Liikettä on alettu kokoamaan pikkuhiljaa kokonaiseksi ja koira oikeasti menee maahan myöskin liikkeestä ja vauhdikkaasti. Nopeusreenejä toki jatketaan edelleen, mutta fiiliksissä tosissaan siitä että sitä pystytään tekemään jo seuruun yhteydessä. Kestää maassa hyvin ja on tarkkaavainen siellä. Toki tähän mennessä sitä on palkattu vain sinne maahan, mutta pikkusta hiljaa.

Liikkeestä seisominen: Varmin jäävä. Seisoo oikeasti todella nopeasti, ei hiippaile eikä juurikaan edes korjaile. Tarkkaavainen ja varma tässäkin, eikä ennakoi perusasentoakaan. Pikkuhiljaa ns. vastustamisreenejä voisi aloittaa, ihan vain että tästä saadaan ihan pomminvarmaakin varmempi. 

Luoksetulo: Ei mitään suuria ongelmia. Välillä törmää, mutta pääsääntöisesti tulee reippaasti ilman että koskettaa. Vauhti saisi toki säilyä loppuun asti samana. Perusasentoon siirtyminen on hyvä, pysyy kontaktissa ja siirtyy heti suoraan, toki tämäkin saisi olla hitusen reippaampi. 9/10 luoksetuloista on läpijuoksuja.

Tasamaanouto: Noudoissa ollaankin siinä tilanteessa että nyt treenataan ihan vaan pidot kuntoon. Koira pitää kapulaa jo pumppaamatta. Onnistuu ihan vain että annan sen koiralle tai sitten niin että koira nostaa sen maasta. Oikeaa luovutuspaikkaa en vielä sen kummemmin ole vaatinut, haluan nyt vain että se oikeasti puree kapulaan mutta ei pumppaa sitä yhtään. Taistelun kautta se on kyllä oikeasti alkanut puremaan kapulaan kunnolla, positiivistä. Pidot kuitenkin menossa kovaa vauhtia kohti täydellistä. Jee.
Heittoja ollaan tehty välillä. Heitän kapulan, hetsaan koiraa ja sen iskiessä nopeaa kapulaan, vapautan sen 'zap'illa ja se saa juosta tyynyyn. Välillä takaisintulo matkaa tottakai pidennetään ja koiralta vaaditaan pidempää matkaa tulla takaisin.

Hyppynouto: Hyppää metrisen siihen koskettamatta. Tällä hetkellä 800g kapulan kanssa on hypätty 60cm. Hyppytekniikkasarjoja tehdään ihan vain hyppytyylin pysyessä tallessa. Koiran palaessa sairaslomalta päästään toivottavasti jatkamaan tätä liikettä.

A-este nouto: Kiipeää kisa-A:n moitteetaa edestakaisin. Välillä hyppää ehkä 'hieman' liian korkealta, pääsääntöisesti kuitenkin tässäkin ihan nätisti suorittaa. Kapulan/minkään muunkaan esineen kanssa ei olla tätä vielä tehty. 

Eteenlähettäminen ja maahanmeno: Koiralla on ajatus mitä täytyy tehdä. Juoksee nopeaa ja suoraa palkalle. Tähän ei olla vielä seuruuta yhdistetty, vaan hetsaten tämäkin. Muutamia kertoja suljetuille ruokakupeille on otettu myös maahanmeno ja melkoisen nopeaa sinnekin tippuu. Matka meillä on kauhean vaihteleva. Välillä saattaa olla ihan kentän laidasta laitaan ja välillä sitten reilusti lyhyempää. 

Paikallaolo: Epävarmin kaikista. Treenin alla ja pahasti. Pysyy vähän aikaa, mutta nopeasti turhautuu ja lähtee liikkeelle. Aluksi saattaa purkaa turhautumistaan ääntelyllä, mutta pian lähtee sieltä liikkeelle. Tällä hetkellä poraillaan maahan koukku koiran viereen ja koira siinä lyhyessä narussa kiinni. Peekele sieltä ei nousta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti