perjantai 9. syyskuuta 2016

videokuvaa taasen!

Huippua kun oikeesti ollaan päästy ja päästään treenaamaan taas! Tuntuu ihankun ois alotettu uusi elämä. Kaiken lisäski treenit on rullannu mielettömän hyvin ja koira oikeasti toimii. Purut ollu tauolla muutamisen viikkoa ja ollaanki vain piilonkiertoja tyynyn kanssa reenailtu. Ja niin, niitä irrotuksia. Sanotaanko että jos kaikki muu etenee hyvään suuntaan, niin nämä irrotukset just siihen toiseen suuntaan ja kovaa vauhtia. Vähän hitsailee joo. Eilen kuitenkin treeneissä tein ensimmäisen purun irroituksessa koiralle kunnolla selväksi mitä se 'irti' käytännössä tarkoitaakaan. Välillä vaan sattuu unohtumaan pienen susihukan päästä.

Eiliset treenit meni kyllä hyvin kaikinpuolin. Irroitukset ensimmäisen jälkeen oli Havuksi hyviä, vieläkin se saisi olla nopeampi mutta parempaan päin kokoajan. Tai sitten ei..  
Ihan ensimmäiseksi Janette vei meidän eteenmenotyynyn kentän toiseen päähän odottamaan treenin loppua. Havu sai nähdä koko tapahtuman, ja voiettä kun siitä lähti ääntä ja voimaa. Tähän väliin Siru teki treeninsä ja Havu sen jälkeen. Kaksi noutoa, molemmat näkyykin videolla. Halu kapulalle ainakin on suhteellisen kova ja omia ruumiinosia saa kyllä yrittää varoa. Naamaanhan tuo tuossa toisella meinasi tikasta:D Ensimmäisen pätkän isku oli Havuksi todella nopea, yleensä kun se meinaa sitä viikon pyöritellä ja sen jälkeen ottaa lopullisesti suuhunsa. Iskuja toki joudutaan vielä treenaamaan, mutta ne treenit sitten ihan erikseen. Toisen noudon jälkeen tehtiin kapulalla kaksi pitoa. Videolla niistä toinen, jossa hieman pumppaa. Yleensä tämä tehdään kapulalla, mutta en jaksanut kapulaa kesken reenin lähteä tuolta ojasta hakemaan mihin koira sen lennätti toisella noudolla, joten patukalla tämän kerran siis. 

Tässä vaiheessa jouduimme vaihtamaan kenttää, sillä kenttämme valloittivat pikkulapset 'korkeushyppy'pelleilyllään. Tehtiin siis uusi eteenmenopalkan vientihetsaussessio ja tämän jälkeen Janeten koirat. Toisella kierroksella tehtiin Ahosen kanssa istumisia. Jälleen ne tökki ja koira tilttasi, mutta viimeinen oli kuitenkin tarpeeksi hyvä että voitiin reeni jättää siihen. Kaikki istumiset näkyykin videolla. Kerran palkkasin ilman haukkua, muuten purin aina haukulla ennen palkkaa. 
Loppuun vielä se eteenmeno, jonne koira kyllä eteni vauhdikkaasti ja suoraviivaisesti. 
Tällä kertaa reeneissä ei muuta tehtykkään. Hirvittävän tehokkaat ja hyvät treenit kaikkien osalta. Jee!
 

8 kommenttia: