lauantai 8. lokakuuta 2016

vire ja tekniikka samaan pakettiin


Pikkuhiljaa kesän jäljiltä aletaan pääsemään mein normaaliin treenitahtiin. Kuudessa illassa viikkoon treenataan. Jos ei pitkästi ja vaativasti jaksa, niin edes joku yksittäinen liike. Ja kyllä alkaa oikeasti tuntumaan että koira on kokonaan vaihtunut toiseen. Sen viretila jo autosta ottaessa on korkeammalla kuin taivas, mutta sen sijaan kaiken tekniikan saksanperkele unohtaa kotio joka kerta. Jos nyt yritettäisiin saada molemmat samaan koiraan ja pakettiin!
En tarkalleen tosiaan jokaista treeniä muista, mutta koitan koota pääasiassa mitä myö ollaan treenattu ja miten on mennyt.

Päällimäisenä muistissa eilisillan treeni. Janette kun oli mukana se tottakai käytettiin hyväksi ja tehtiin beehoon jälkeen ensimmäistä kertaa tuomari ilmottautuminen. Autolta suoraan seuruuseen, seuraamalla tuomarille, kättely ja seuraamalla pois. Palkkasin sinne ja leikkien paikkamakuu paikalle, johon tehtiin 3-4min paikallaolo. Häiriönä kauempana jalkapallon pelaajat, vieressä reenaava Riimi enkä minäkään paikallaan ollut. Hieman se ääntää, mutta pysyy ja on muuten tarkkaavainen. Makaa suoraan eikä kaadu lonkalleen. 

Makuun jälkeen koira hetkeksi autoon ja ooteltiin Riimin reeni loppuun. Jälleen koira oli lähteä lentoon kun sen autosta otin ja vitsi olipas nättiä haukkua heti alkuun. Olin ennen treeniä suunnitellut treenaavani seisomista. Joten otin alkuun vain muutaman lyhyen seuruun jonka jälkeen muistuteltiin sitä seisomista. Olipas se 'stan' hyvinkin hukassa ja tuntui ettei millään tämä nyt onnistu. Istumista on näköjään treenattu...
Lopuksi kuitenkin saatiin onnistunut vaikkakaan ei parasta Havua, sillä on se hienompaaki näyttänyt. Jokatapauksessa pääsin koiran palkkaamaan oikeasta ja jätettiin se hautumaan. Ensi treeneissä palataan tähän. Muuta ei tämän illan treeneihin mahdutettukaan.

Torstaina treenattiin myös iltapimiällä. Treenailtiin ihan vain patoamista ja jännitteitä, jos tuolla sanalla nyt voikaan ilmaista. Muutama seuruupätkä joissa koitimma korjailla teknisyyttä vähän paremmaksi. Haukusta istumisia ja maahamenoja ja sitten tosiaan sitä vietin patoamista. Irrotuksien jännitteitäkin irrotuksien jälkeen. Irrotukset jälleen sillä mallilla että koiralle tosissaan saa kertoa mitä se meinaa. Kyllä aina sillä kerralla toimii, mutta ens kerralla ollaanki jälleen ihan ulapalla koko käskystä. Nyt tehdäänkin joka reenissä zup-irti-zup-irti 'jumppaa'. Ehkä vielä joskus.

24.9.2016 käytiin jälleen koutsaamassa Minttua&Jusua sekä Jonnaa&Varjoa, sekä samalla myöskin itse treenaamassa. Aluksi Havun kanssa ainoastaan leikittiin pallolla ja irroiteltiin siitä. Haukutettiin ja otettiin muutamia seuruupätkiä. Ahonen oli pikkusen matalassa tilassa, mutta sain sen kuitenkin nostettua sieltä ylemmäs ja loppuun se oli tosi hyvä. Tehtiin vielä noutoja runkotyyny palkalla. Ensimmäinen meni täyspersiilleen kun kapulan naru (itseasiassa ensimmäistä kertaa ikinä) jäi koiran tassun alle. Toisella kertaa kuitenkin isku oli hyvä ja vauhti super. Ekaa kertaa kapulassa oli nyt juutin sijaan 'puutarhaletku' muovi mikäikinä. Koira tuskin edes huomasi tätä muutosta. 
Tänään käytiin ihan päiväsaikaan (kaikki postauksen kuvat tältä kerralta) treenimässä ja saatiin vihdoin uusia treenikuviakin. Ensimmäinen kierros oli erittäin lyhyt, muutamalla haukutuksella ja yhdellä seuruupätkällä. Toisella kierroksella ns. reenit vasta aloitettiinkin. Kokeilin seuruussa muutamia eri paikkoja palkalle ja katsellaan nyt mistä tuo kannattaisi palkata että hieman saataisiin teknisyyttääkin kasaan. Ylläoleva kuva kertoo jo jonkun verran. Painaminen tosissaan on ennemminkin nojaamista ja se todella häiritsee ohjaajan kävelyä. Treenin ihan viimeinen pätkä oli tosi hyvä eikä koira painanut yhtään.

Nyt kun se vire kentälle tullessa alkaa olemaan kohillaan täytyy alkaa oikeasti etenemään treeneissä. Noutoa täytyy alkaa kasaamaan eikä vain hinkata samassa. Luoksetulon törmäämisasian kanssa olisi myös jonkun verran hiomista.
Muutama seuraavaa treeniä kuitenkin nyt ainostaan leikitään. Sen jälkeen aletaan jälleen miettimään ja etenemään. Ainakin toivonmukaan!    

6 kommenttia:

 1. Huippu kivoja treenikuvia! Kyllä luulis tolla treenimäärällä tulevan kehitystä aika nopeasti 💪

  VastaaPoista
 2. Teknisyys=tekniikka, sitä kai tarkoitat? :D Asian merkitys muuttuu eri sanalla. Itse tarkoitin joskus seuraamista ja kirjoitin seuraus, johan muuttuu koko asia... Tsemppiä treeneihin :)

  VastaaPoista
 3. Kävely kondikseen itelle tossa seuruussa, koira on aivan hukassa ko aie huiskit ite menemään miten sattuu. Toiseksi katse ylös, ei sitä koiraa turhaan kannata paineistaa tuolla tuijottamisella ja päälle kaatumisella. Sit alkaa näyttää iha näppärältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jooops, et vissiin blogia ole kauempaa lukenut :D videossa koira on lähes poikittain edessäni eli painaa ihan tolkuttoman paljon. jännä että kävely on vaikeaa :D

   Poista