perjantai 30. joulukuuta 2016

Katsellaan tavoitteita


Käydään läpi tavoitteita. Katsotaan saatiinko vuosi sitten asetettuja tavoitteita toteutettua, mitkä jäi tavoittamatta ja asetetaan seuraavalle vuodelle tavoitteet. Palataanpa hetkeksi vuosi taaksepäin ja katsotaan että mitä silloin on tavoitelistaan kirjoiteltu?

Taiga:
Ensimmäinen tavoite; TK2
Aloitetaan heti tavoitteella, joka ei ollut toteutumiseen päinkään. Viime joulukuussa Taigan selkä kuvattiin (kaksi päivää tavoitepostauksen tekemisen jälkeen) ja samalla keuhkoissa havaittiin kasvain. Sekä kasvain että selkätulokset yhdessä hautasivat kaikki koe ja kisatavoitteet. Tänä vuonna ei Taigan kanssa startattu mitään kokeita.
Toinen tavoite; Voittajan liikkeet kuntoon
No eipäs se tämäkään toteutunut, kun ei alemmassakaan luokassa päästy starttamaan eikä oikeastaan edes treenattu.
Kolmas tavoite; Luonnetesti
Harmittaa kyllä niin paljon, sillä Joulukuussa varasin molemmille isoille luonnetestipaikan mutta kasvaimen takia peruttiin Taigan paikka, kun takuuta ei koiran kunnosta ollut. Testin aikaan koira kuitenkin oli todella hyvässä kunnossa. Ensi vuonna se olisi tarkoitus kuitenkin käyttää.
Neljäs tavoite; Terveyttä
En voi sanoa että tämäkään erityisemmin toteutui. Koira oli ajoittain todella huonossakin kunnossa, mutta oli hyviäkin pätkiä. Toivotaan ensivuodelle parempaa!

Havu:
Ensimmäinen tavoite; Jälkiesineiden ilmaisu
 Toteutui! Ja hyvin toteutuikin. Koira ilmaisee todella hyvin. Suoraan, nopeasti ja esine on tassujen välissä. Ehkä kerran koira on esineen päällä ollut, muuten Havu asettelee tassunsa tarkkaan. Näihin ei voi kyllä olla enempää tyytyväinen <3
Toinen tavoite; Jälkiä 
Ja niitähän ajettiin. Loppuakohden jäljestys vain parantui ja vuoden kaksi viimeisintä jälkeä olivat aivan todella hyvät. Koira työskentelee kokoajan ja tarkkaan sekä maavainuisesti. Se ajaa kulmat hyvin, ei tarkistele. Pysyy kokoajan rauhallisena eikä 'hätäänny' vaikka hukkaisikin jäljen. Ajanut lyhyellä nurmella, pidemällä, mullalla ja sängelläkin muutaman. Ihan tämän vuoden loppuun saatiin huvin vuoksi tehtyä myös yksi lumijälki. 
Kolmas tavoite; Terve luusto
Sitäkin saatiin. Koira kuvattiin ihan koko luustoltaan ja virallisena kennelliitosta tulivat lonkat (B/A), kyynärät (0/0) ja selästä (LTV1). VA0 ja SP0 lausui Kari myöskin epävirallisesti. Olat, polvet ja niska/kaula kuvattiin myös ja sielläkään ei ollut mitään valittamista. Hyvä fiilis harrastaa!

Lisäksi Havu teki BH:n heti vuotiaaksi käännyttyään vaikkei se tavoitteissa ollenkaan ollutkaan. 

Veera:
 
Ensimmäinen tavoite; Ohjaa koiraa äläkä keskity muuhun
Voin iloisin mielin sanoa että tämä tosissaan toteutui. Olen oppinut olemaan reeninaikana niinsanotusti 'kuuro kaikelle muulle' ja keskustelut käydään kun koira on kokonaan viety pois. 
 

Sitten katsellaan joitain pieniä tavotteita ensivuodellekkin. Toivottavasti saadaan tavoitteita toteutettua mahdollisimman paljon. 

Taiga:
Ensimmäinen tavoite; Terveenä pysyminen
Tottakai jokaisen kohdalla ykköstavoite, mutta erityisesti Taigan. Ylimääräinen vyötäröltä pois ja lihaksia lisää tukemaan lonkkia. Toivotaan terveyttä!
Toinen tavoite; Luonnetesti
Tänä vuonna kun kävi välistä, toivon todella että ensivuonna (mikäli vain koiran terveys sen kestää) käytäisiin luonnetesti. Viimeinen kevät/kesä milloin Taigan luonnetestiin voi viedäkkään.

Havu:
Ensimmäinen tavoite; Terveenä pysyminen
Havulle toivon tottakai paljon terveyttä ja vähän sairaslomia. Toivotaan ettei sairastella!
Toinen tavoite; Pulkanveto ja käskyt siinä kuntoon
Havu on nyt jonkin verran vetänyt pulkkaa aisoilla. Tarkoitus olisi saada käskyt kohdilleen ja pikkuhiljaa lisätä matkaakin vetoihin.
Kolmas tavoite; Jälkiä
Sama tavoite kun tällekkin vuotta. Toivottavasti päästään jäljestämään paljon ja päästään siinä 'kisavalmiuteen'. Kokeita ei ensivuodelle vielä ole tarkoituksena tehdä, mutta FH1 valmiiksi olisi tarkoitus koira jäljen osalta saada. Hyvällä mallilla me ainakin ollaan.
Neljäs tavoite; Tottis kasaan
Tarkoitus olisi vuoden aikana saada tottiskaavio kasaan, siirtymisineen ja kättelyineen. En näe tarvetta kovinkaan montaa kertaa reenimielessä tehdä koko hommaa täysin palkatta, joten otetaan nyt ensitavoitteksi 2-3 liikettä ja välipalkaten siihen. Kuitenkin niin että samaan treeniin saahaan kaikki liikkeet.       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti