tiistai 3. tammikuuta 2017

Hallin kulutusta


Pitkästä aikaa kuulumis ja treenipostausta. Onhan tuota aikaa ollut, mutta jostain syystä tätä postauksen kirjoittamista olen vain pitkittänyt ja pitkittänyt. Tekeillä on 'vuosi 2016' postaus mutta siitä on tulossa niin pitkä että saas nähdä milloin sen valmiiksi saan. Voi mennä viikko tai kuukausikin, riippuen miten jaksan sitä kirjoittaa eteenpäin. Joululahjatoive postaus jäi tältä vuodelta, sillä blogger alkoi vääntämään fonttien kanssa vastaan niin etten jaksanut sen kanssa enempää tapella. Joka tapauksessa sain jääkiekkomailan ja hanskat, astioita, emma gaala liput (joten helsinginreissu luvassa!) + muita pieniä ja tarpeellisia lahjoja. Kiitos niistä! 

Lomalla ollaan hallia kulutettu melko paljon. Ollaan käyty joulun jälkeen joka toinen päivä halleilemassa, milloin tottista ja milloin puruja. Havu on mennyt eteenpäin niin puruissa kuin tottiksessakin. Seuruun viretila alkaa olemaan kohdillaan ja täyskäännöksissä peppu alkaa taas löytymään. Pitkiin aikoihin en ole kainalopalkkaa käyttänyt ja seuruu varmasti senkin takia näyttää paremmalta. En myöskään ole tehnyt suoraan saaliin kautta seuraamista, joka sekin vaikuttaa varmasti. Suoraan saaliinkautta seuruusen lähteminen aiheuttaa koiralle saalistiltin ja seuruu on lähinnä 'vierellä kävelyä'. Muutamia kertoja olen tehnyt ihan vain niin, että halliin on tultu jo patukka valmiina taskussa, koira on saanut hyppiä ja huutakin ja sieltä kautta lähdetty seurauttamaan. Tai sitten saalista, maahan, patukka taskuun ja sieltä seuraa (uusimalla videolla näin). Kolmas vaihtoehto myös haukun kautta, joka seki tuottaa paremmin mitä saalis. Suoraan saaliinkautta en juuri mitään tee, koska koira oikeasti vain tilttaa. Jääviä on tehty haukun kautta ja ennen palkkausta saalistilttiä on purettu haukuttamalla. 
Noudon treenaaminen on taas hieman unohtunut, mutta sen sijaan esteitä ollaan otettu. Hyppyä muutamissa treeneissä (videollakin) mutta koiran hyppytekniikka on jotain todella surkeaa. Se lähinnä hyppää paikaltaan suoraan ylöspäin ja suoraan alaspäin esteen toisella puolella. En tiedä miten lähtä tekemään hypystä pitkää ja taloudellista. Vinkkejä jollain?
Hyppytekniikka perussarjaa teimme, tosin tuntui että estevälit olivat hieman liian lyhyet vaikka hitusen reiluilla askelilla ne mittasinkin. Yhteen väliin laitettiin PK-este ja koira oli sitä mieltä että sen voisi vaikka kiertää. Havu myös muistaa epäonnistumiset hypyillä ja kolautukset todella hyvin ja se kolautuksen jälkeen saattaa kokonaan kieltäytyä edes liikkumasta estettä päin. Tätä ajattelin Esalta kysyä, kun se tänne päin reilu viikon päästä taas tulee.
Aa-lle laitettiin rima sillä koira hyppää sen harjalta astumatta askeltakaan alaspäin. En tosin tiedä hyödytti tämä mitään, sillä hallilla on ainoastaan agilityn A-este. Toisaalta riman kanssa hyvä opetella matalamalla sillä korkeammalla koira saattaa hypätä myös riman yli.Riimin kanssa on treenattu agilityä. En muistaakseni ole laittanut tänne blogin puolelle videoita meidän kontaktitreeneistä, mitkä aloitettiin tuossa marraskuun puolella. Naksuttelin aluksi sisällä laatikon päälle jotta koira sai hieman kiinni ideasta. Tehtiin kaksi treeniä sisällä ja kolmannella kerralla siirryttiin ulos. Aluksi vein saman laatikon ulos mutta se oli lumella niin liukas että kannoin kesken jääneen koirankopin lattiaosan maahan ja otettiin kontakteja siihen. Siihen oli ehkä hieman helpompi vauhdistakin osua sillä on huomattavasti leveämpi. Ulkona meno oli aluksi hieman tönkköistä ja koira tuli useamman kerran yli, jäi liian aikaisin tai oli muuten vaan todella hidas. Saatiin kuitenkin onnistumisia niin että pääsin sen hyvin vahvistamaan. Seuraavana iltana tehtiin neljäs treeni, joka oli aivan erimaata kolmannen treenin kanssa ja ehdottomasti paras. Koira teki todella nopeita 'pysähty niinku seinään' stoppeja, että ei tuota malinoisia voi tyhmäksi sanua! 
Hallilla me on treenattu rataa jossa yksinkertaisuudessaan on ollut putkia ja hyppyjä. Kontaktia A-esteelle on otettu yksittäisenä. Hiomista se vielä kaipaa paljonkin, mutta kyllä sillä jo ajatusta on. Myöskin 6kepin pätkää ohjureilla on kävelty läpi muutamia kertoja. Takaakiertoja ja muitakin ohjauskuvioita hinkaillaan siivekkeiden ympäri myöskin. Siitä tulee hieno! 
   


ps. Anonyymien kommenttioikeudet ovat poissa ainakin toistaiseksi. Kun kommentit tulevat aina vaan ilkeään ja haukkuvaan sävyyn, ei sitä kukaan loputtomiin jaksa lukea. Millään tavalla en mieltäni pahoita (ennemminkin nauran) enkä tosissani ota, mutta jossain kohtaa menee raja. Muutaman anonyymi kommentin olen poistanutkin ilman mitään vastausta ja toivon ettei niin tarvitse enää tehdä. Vinkkejä saa antaa ja mielelläni otan niitä vastaan, mutta anonyymisti niitä on turha sanoa, varsinkaan kun niitä ei ikinä voi asiallisesti kommentoida. Vaikka miksipäs kukaan asiallisesi kommentoiva edes haluaisi laittaa sen anonyymisti? Itselläni aina ollut periaate, että anonyymien kommentit ovat sama asia kun koirista mitään tietävä tulisi kadulla minulle kertomaan mitä minun oman koirani kanssa täytyisi tehdä. Joten saa neuvoa ilman muuta, mutta muistakaa nimellisenä. Ja se maalaisjärki, sitä varmasti jokaisella sen verran on, että osaa sanansa järkevästi valita ja muotoilla.
'ja kyllä, ei varmasti ole google tiliä' niinhän se aina menee ;)

1 kommentti:

  1. Tuo hyppytekniikka kohta osui silmään! ( asia mahd jo korjaantunut mutta kummiski) Tekisin perussarjaa 6 jalan väleillä maks 15cm, koira ihan kiinni istumaan ensimmäiseen rimaan ja siitä palkalle. Myös setpointtia ja kasvavaa sarjaa olisi hyvä tehdä, niihin en osaa nyt lukuja heittää muuta kuin kasvavaan esim 5-6-7-8-9 ja set pointti niinnettä eka rima 10cm, koiran tassuy kiinni, sen verran väliä taempaan okseriin että ottaa innaripompin, okseri joku noin 30-45.

    VastaaPoista