perjantai 14. huhtikuuta 2017

prässiä ja hallintaa


Kevät, kesä ja kesän leirit lähestyy päivä päivältä. Minulla ei koulupäiviä ole jäljellä enää kuin parisenkymmentä, joista niistäkin osa menee erilaisiin tapahtumiin ja reissuihin. Valtakunnallisia ja viimeisiä kokeita viedään. Yhteishaun tuloksiakin kauhulla odotetaan. Saas nähdä odottaako kesän päätteksi muutto ja jos odottaakin, niin minne. Vaan pysytäänkö me samoissa maisemissa. Kesälle on paljon suunnitelmia, mutta niistä lisää kun ollaan hieman lähempänä. Täällä jälkipeltojen sulaminen oli erittäinkin hyvällä mallilla, kunnes eräs kaunis päivä iski kunnon takatalvi ja taas kahlattiin lumihangessa. Joten ei siis vielä hetkeen jäljestellä täällä päin..

Puruja ollaan reenattu. Käytiin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Vaasassa muutama päivä reenailemassa. Piilotyöskentelyä jatkettiin jälleen. Koira on vahvistunut piilolla todella paljon mutta on alkanut myöskin possuilemaan omiaan. Vaasassa esitti mm. hienoja omatoimisia puruja. Hallinta tuottaa kyllä viettiä mutta tekniikka on hajonnut siitä käytännössä täysin. Tällä hetkellä minulla on mukana raippa jolla saan sitä hieman oikeammalle paikalle. Välillä ollessaan todella korkealla, protestoi raippaa ja yrittää purkaa itseään puremalla siihen. Kuitenkin melkein joka kerta vastaa halutusti ja korjaa paikkaansa. Piilolla jatkettiin prässäten ja minun sivulletuloilla. Pikkuhiljaa aletaan Havun kanssa pelaamaan yhtenä tiiminä eikä koira enää väistä minun sivulletuloja. Vaasassa koira haukkui ketjua vasten ja prässitkin tehtiin niin. Prässissä koiraa täytyy hieman jarruttaa sillä välillä se saattaa käydä possuilemassa hihalla.
Viime sunnuntaina ajeltiin Iisalmeen treenailemaan ja siellä jatkettiin jälleen piilotyöskentelyllä. Valjaat vaihtui kahvapantaan ja näin on Havun kohdalla huomattavasti parempi, kun koiralla ei ole niin hirveän paljon tilaa pitkän kaulansa kanssa. Pantaa vasten huomautukseksi riittää pienikin huomautus kun taas valjailla huomautuksen rekisteröinti jostain kumman syystä kestää hieman kauemmin. Nyt otettiin appari tolpaksi joten minun ei tarvinnut muutakuin käskyttää koiraa sekä liikkua sen vierelle. Toisella kierroksella maalimies oli Havulle täysin uusi ja outo. Sen epävarmuus näkyi jälleen todella hyvin ja mm. irroituksissa se purki epävarmuuttaan minuun. Minun puremisesta kuitenkin tippuu käytännössä taivas niskaan, joten yritys jäi siihen yhteen kertaan. Hallinta toimi kivasti, koira siis muisti edellisestä kierroksesta jotain. Uuden molarin kanssa otettiin pätkä kentälläkin ja koira toimi hyvin siinäkin. Viimeinen prässi oli todella hyvä, joten siihen oli hyvä lopettaa. Havulle tehtiin vielä kuljetuksiakin ja seuraavalle kerralle mietittiin pakoja. Katsotaan katsotaan!

Tottiksessa pääpaino ollut jäävissä. Maahanmeno treenit alkaa oikeasti tuottaa tulosta vaikka työtä onkin vielä paljon edessä. Kuitenkin kaksi kolmesta vastaa haluttua, joten eikö se aika hyvällä mallilla ole? Ollaan tehty tätä ruualla sillä lelulle koiralla on vähän turhan paljon taipumusta tiltata. Tämän takia reeneissä en juuri ollenkaan ole ottanut saalista vaan paljon haukkua -> purkaa tilttiä. Paljon haukutettuna on koira jättänyt omatoimiset huutamiset ja vuotamiset pois. Ainakin melkein.. Koira tulee haastamaan taisteluun juoksemalla miljoona päin joka ei ihan kauhian hauska juttu ole. En ihan kamalasti sen kanssa taistele ja monesti vain käsken sen pois. Joskus harvoin saatan pallonnarusta napata kiinni ja se on kyllä koiran päässä lottovoitto :D
Seuruuta ollaan otettu todella minimaalisesti. Ihan muutama pätkä lenkin yhteydessä kun pysähdyttiin leikkimään pallolla. Siinäpä se. Noudotkin ovat nyt tauolla ulkokenttien sulamiseen asti. Tällä hetkellä pitäisi saada lopun 3-4 askelta nopeimmaksi. Pitoja, iskuja ja luovutuksia onkin koko alkuvuosi jahkattu. Samoin hypyt ja eteenmenot odottelee ulkokenttiä. 'sata pistettä on tarjolla'. 

Riimin luustokuvat lähestyy. Vajaa viikko enään. Suuntamme siis Ventelälle jonne tulee osa Riimin sisaruksistakin. Siitä jatkamme matkaa Havun ja Riimin kanssa vielä jokusen sataa kilometriä alaspäin ja vajaa 2viikkoa vietetään etelässä, (toivottavasti) sulien peltojen tykönä. Toivon saavani Havulle oikeasti useamman jäljen tehtyä ja toivon myöskin ettei upeat esineilmaisut ole unohtunut talven aikana. Palaillaan!

1 kommentti: