HAVUBH FH1 Evergrey's Dina

saksanpaimenkoira
narttu
harmaa ruskein merkein
s. 13.5.2015, Suomi / Jyväskylä
FI39927/15

Omistaja; Veera Soukka
Kasvattaja; Riitta ja Jarmo Vainiontaus 

B/A
0/0
LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne (s1-s2) tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne)
(VA0, SP0, olat, polvet, kaula/niska kuvattu epävirallisesti terveeksi. ell Kari Ventelä)

Havu on ensimmäinen ikioma koirani, jonka kanssa jo ennen sen saapumista oli asetettu tavoitteita. Ennen sen tulemista tiesin mikä sen kanssa valikoituu päälajiksi ja miten sen kanssa aletaan etenemään kohti tavotteita. Se ajoi toisena päivänä jo ensimmäisen jälkensä kasvattajalla tehtyjen makkararuutujen jälkeen. Se ajoi sen kamalan kovassa tilassa ja niin järkyttävän kovalla innolla. Ensimmäiset viikot tottiksessa teimme ainoastaan pohjia hyvälle suhteelle ja aktiivisuudelle. Tunnetilaa rakentaessa menikin ja menee edelleenkin aikaa. Liikkeiden opettaminen Havulle oli loppuunsa hyvin nopeaa. Tottakai treenattavaa ja viilattavaa löytyy edelleen ja paljon, mutta jos se ei olisi paukkuarka niin se olisi koevalmis.

Perusluonteeltaan Havu yhdellä sanalla kuvattaessa on häslä. Se on yltiösosiaalinen vieraitakin ihmisiä kohtaan mutta ei juurikaan muista koirista tykkää. Havu on erittäin hektinen, vilkas sekä hieman hermostunut koira. Aavistuksen verran siinä on myös terväyyttä. Alustavarma se on ja kaikki alustat laminaatista puupinon päällä olevaan peltipressu yhdistelmään eivät varmasti tuota mitään ongelmaa. Paukkuarka.

Harrastuskentillä Havu on aktiivinen ja vietikäs koira. Hektisyys näkyy myös kentillä. Sen moottori on saalis, mutta myös haukku tuottaa. Havu on alkujaan ollut todella huono taistelemaan ja se mielummin vain saalistaisi, mutta ikää tullessa lisää alkaa koira tykätä myös taistelusta. Sen kautta koira myös palauttaa ja tulee haastamaan huomattavasti paremmin kuin ennen. Se puree voimakkaasti, kokosuuotteella eikä ote elä. Jälkeä se ajaa vietikkäästi ja tarkasti, tarkastaen jokaisen askeleen.

Vaikea, mutta niin kovin rakas

2 kommenttia:

  1. Voisitko kertoa tarkemmin, miksi Havu ei asu teillä sisällä? Onko sillä eroahdistusta tai järsiikö se huonekaluja? Stressaako se sisällä olemista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stressaa sisällä olemista, syö huonekaluja ja reagoi kokoajan kaikkeen. Se ei pysty eikä kykene (osaksi toki koulutuksellinenkin asia) rauhoittumaan ja sen täytyy kokoajan reagoida kaikkeen ja kokoajan. Joku liikahtaa, joku rasahtaa, putoaa lattialle, heilahtaa tai kolahtaa niin sen täytyy nousta ja juosta ympäri taloa etsiäkseen se mitä juuri tapahtui. Vaikke eihän tuo mitenkään vaarallista ole, mutta empä kivaksikaan hommaksi sano. Lisäksi se tuhoaa kaiken.. Kyllä se sisällä on yöt ja illat ja monesti päiviäkin, mutta pääsääntöisesti Taigan kanssa tarhassa!

      Poista