VEERA


Blogia kirjoittaa amiksen ensimmäistä vuotta opiskeleva koiraharrastaja. Jos opinniot etenee suunnitelmien mukaan, valmistun keväällä 2020 ratsastuksenohjaajaksi. Rakastan yksinäisyyttä ja viihdyn hiljaisessa yksinäisyydessä paremmin kuin hyvin. Tarvittaessa osaan olla myös sosiaalinen ja varsinkin koira - ja jääkiekkoihmisten kanssa varmasti löytyy puheenaiheita. 

Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä koko pienen elämäni. Meillä on ollut omistuksessa muutamia hevosia, ylläpitoponi, olen vuokrannut erilaisia hevosia ja jonkun verran ratsastanut ratsastuskouluissa. Vaikka paljon olen ratsastanutkin, on maastakäsittely ja hevosten kanssa oleminen ollut ykkösijalla. Tästä on ollut paljon hyötyä sillä koulussani käsitellään paljon myös kilparavureita sekä varsoja.  


Koiraharrastukseni alkoi 2009 kun ensimmäinen saksanpaimenkoira Sara (Vauhti anturan Safiiri) tallusteli taloomme. Siitä lähtien on istuttu reenikentällä ja hakumetsässä säällä kuin säällä, kuusi kertaa viikossa. Ensimmäinen oma koirani syntyi 25.7.2010 ja parin kuukauden päästä alkoi meidän yhteiselo, joka toivottavasti jatkuu vielä pitkään. Taiga on ehdottomasti koira jonka kanssa on opittu niin paljon ja niin monesta asiasta. Sen kanssa tahkottiin milloin agilitykentällä, viestimetsässä ja milloin tottiskentällä. Ajoi se pentuna jälkiäkin ja eläkkeellä työskenteli kanssani vielä TK1 verran. 
2015 kävin kesätöissä tienatakseni rahaa uuteen pentuun. Loppujenlopuksi heinäkuun lopulla 2015 kävin hakemassa toisen ikioman saksanpaimenkoirani. Havun kanssa toivottavasti joskus startataan IPO kentällä ja FH-pellolla.

Muita harrastuksia itselläni on mm. jääkiekko talvisin, hiihtäminen, juokseminen ja rullaluistelu.
Muutamissa vetohiihtokisoissa olen Taigan ja Pipan kanssa hiihdellyt, parhaimpia sijoituksia seuranmestaruuskultaa 3kilometrin matkalla Pipan kanssa, sekä hopean ja pronssin saavutus kahtena eri vuonna, 3 osakilpailun kisoissa 3kilometrin matkalla Taigan kanssa. Pipan kanssa 2016 vuonna saavutimme neljännen sijan kyseisessä kisassa.
Myöskin valokuvaan. Kalustonani vanha runko Canon EOS 600D. Siihen Canoin oma kittiputki sekä Tamron SP AF 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD. Tykkään kuvailla niin koiria, ihmisiä, luontoa kuin muitakin eläimiä. Olen kuvannut myös kastejuhlia sekä hautajaisia. Sekä syntymäpäiväjuhlia täällä meillä kotona ja vieraana muuallakin. 

3 kommenttia:

 1. Herranjestas oot niin nuori ja handlaat tämmösiä koiria ja reenailet niiden kanssa hienoja taitoa ja aikaa vaativia harrastuslajeja. Iso ihailu siihen suuntaan, noin nuorena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua, tää vetää hiljaseksi!🙏🏻 kiitän suuresti❤️

   Poista
  2. Komppaan ylläolevan anonyymin kommenttia. Aika mahtavaa, että oot nuoresta asti päässyt duunaamaan mukavien lajien parissa ja hienojen koirien kanssa!

   Poista